Geen categorie

De drie dochters – Eve’s waarheid – Muna Shehadi

Ik kreeg van HarperCollins een persbericht met de vraag of ik het tweede deel in De Drie Dochters serie van Muna Shehadi wilde lezen. Omdat ik zo heb genoten van het eerste deel heb ik meteen een mail terug gestuurd dat ik dit deel ook graag wilde verkennen. Ik wil HarperCollins dan ook bedanken voor het versturen van dit boek.

Gegevens van dit boek:

Titel: De Drie Dochters – Eve’s Waardheid
Auteur: Muna Shehadi
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s paperback: 382
ISBN: 9789402704150

Auteur:

Muna Shehadi las als kind al zoveel dat ze vastbesloten was zelf ook schrijver te worden. Ze groeide op in New Jersey, woont in Wisconsin en heeft een vakantiehuis aan de kust van Maine: plekken die allemaal terugkomen in De Drie Dochters trilogie.

Korte Samenvatting:

Eve Moore is toe aan iets nieuws: ze heeft een vaste maar saaie relatie en een baan die haar geen voldoening meer schenkt. Daarnaast sidderen zij en haar zussen nog na van de recente ontdekking dat hun moeder, de beroemde filmster Jillian Croft, nooit zelf kinderen heeft kunnen krijgen.

Dan verschijnt er een nieuwe uitdaging voor architect Eve: ze mag op Washington Island aan de slag met een grote klus, een welkome afwisseling van haar ingedutte bestaan. Ze hoopt zichzelf in haar werk te kunnen verliezen, maar ontdekt al snel onverwachte en gecompliceerde geheimen, waarvan sommige grotere gevolgen kunnen hebben dan ze ooit had kunnen voorzien. De
waarheid kan haar familie breken of haar hart openen…

Cover:

Deze cover is er weer een die heel mooi past bij het eerste deel wat al door Muna geschreven is. Beide hebben een mooi uitzicht op de cover staan. Dit is een cover wat ik zeker in een winkel op zou pakken om te bekijken.

Het verhaal:

De vader van Eve, Rosalind en Olivia heeft een zwaar beroerte gehad. De zusjes zijn erachter gekomen ze alle drie geadopteerd zijn.

In dit deel lees je het verhaal van Eve. Eve heeft een zware jeugd gehad met een moeder die geestelijk ziek was.

Haar stiefmoeder Lauren stuurt Eve naar haar vriendin Shelley om een vriend te helpen met de tekeningen voor een aanbouw. Deze vriend blijkt Clayton te zijn. Het klikt meteen tussen Eve en Clayton. ook ontmoet Eve Abigail, een weggelopen jongere. Samen met Clayton zoekt ze dit uit en zorgen dat ze weer thuis komt.

Eve krijgt duidelijkheid over haar echte moeder en leert familie kennen.

Wat vond ik ervan?:

Net als het verhaal van Rosalind is dit verhaal van Eve een verhaal van zelfonderzoek. Eve is op zoek naar zichzelf. Zit in de knoop. En wanneer ze de kans krijgt om naar Shelley te gaan neemt ze dit aan. Ondanks de smeekbedes van haar vriend Mike om dit niet te doen.

Eve leert zichzelf steeds meer terug te vinden bij Shelley. Ze maakt snel vrienden met de mensen die daar wonen. Al laat ze niet meteen zien wie ze is; namelijk de dochter van Jillian Croft.

En mooi verhaal over vriendschap en familie. Biologische kinderen spelen. In dit verhaal een grotere rol. Het lijkt wel alsof iedereen zijn biologische ouders niet kent of misleidt zijn. Waardoor ze allemaal hetzelfde gevoel hebben en met elkaar kunnen praten.

Dit verhaal is eigenlijk identiek aan het eerste verhaal. De zoektocht van een dochter naar haar biologische ouder. Er staat op de voorkant dat dit een boek is voor de fans van Lucinda Riley. En daar kan ik me wel in vinden. Ik kijk al uit naar het derde deel van deze trilogie.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *