Geen categorie

De verdwijning van Robin – Marjan Gorissen

Ik heb Marjan Gorissen mogen ontmoeten op een Koukleum meets auteurs event. Ik had al interesse in haar verhaal. Maar nadat ik haar verhaal heb aangehoord tijdens dit event wilde ik het boek hebben. Ik heb het dan ook die dag daar gekocht en er een persoonlijk berichtje door Marjan in laten zetten.

Gegevens van dit boek:

Titel: De verdwijning van Robin
Auteur: Marjan Gorissen
Uitgever: Just Publishers
Aantal pagina’s paperback: 287
ISBN: 9789089750990

Auteur:

Marjan Gorissen is geboren op 26 februari 1975 in het Ginneken in Breda. Ze kende een redelijk onbezorgde jeugd. Ze heeft een geweldige vader, lieve moeder en zorgzame broer. Haar tante benoemt ze nog even speciaal als ook één van de belangrijkste mensen in haar leven. Ze rond na de basisschool haar opleiding aan het Markenhage College af.

Werken, de liefde, leuke vrienden, noem maar op…… Alles lijkt Marjan mee te zitten. Maar dan, in april 1996, gebeurd er iets wat haar leven totaal op zijn kop zet. Iets wat jou ook zomaar kan overkomen. Door deze ervaring is het boek “De verdwijning van Robin” tot stand gekomen.

Korte Samenvatting:

In dit boek vertelt Marjan Gorissen het schokkende verhaal van de verdwijning van de driejarige Robin Bogers en de enorme gevolgen die deze gebeurtenis voor haarzelf zal hebben. Ze wordt het slachtoffer van een dramatische justitiële dwaling.

Het is 24 april 1996. De vrolijke peuter Robin gaat bij overbuurvrouw Trudy J. pannekoeken eten. Als Robin niet thuiskomt worden haar ouders ongerust en slaan alarm.

Nog diezelfde middag komt er een grootscheepse zoekactie op gang die maanden zal duren. Iedereen zoekt Robin: vrijwilligers en professionals, kinderen en volwassenen, te voet en uit het vliegtuig, in tuinen en in het water, via kranten en tv. Paragnosten dienen zich met tientallen aan. Heel Nederland leeft mee.

Uiteindelijk blijkt Robin te zijn vermoord. Het enige dat wordt teruggevonden is een schoen met daarin een voetje.

Marjan Gorissen is een familielid van overbuurvrouw Trudy J. Tot haar grote verbijstering wordt ze gearresteerd als verdachte. Trudy blijkt belastende verklaringen tegen haar te hebben afgelegd. Lange tijd is Marjan de hoofdverdachte. Ze zit 103 dagen vast in de vrouwenvleugel van PI Maastricht. Marjan is op dat moment zwanger. Ze moet van haar baby bevallen in het huis van bewaring.

Tijdens een confrontatie-verhoor met de dader komt uit dat Marjan Gorissen volmaakt onschuldig is. Over de verdwijning van Robin en haar belevenissen – een traumatische nachtmerrie – schreef Marjan een zeer indringend boek.

Cover:

De cover laat een knuffelbeer zien wat ergens op de grond ligt. Het lijkt achtergelaten. Ik vind de zwart-witte cover met de rode titel wel een cover waarvan ik meteen de achterflap zou willen lezen.

Het verhaal:

Marjan woont samen met haar man Jean Paul en zijn in verwachting van hun eerste kindje. Bij hun in de buurt woont ome Ad met zijn vrouw Trudy. Marjan en Trudy kunnen goed met elkaar overweg. Bij Trudy komt het buurkindje Robin geregeld spelen. Tot op een dag Robin spoorloos is.. wat is er met haar gebeurd?

Wat vond ik ervan?:

Dit boek heeft me in zijn greep gehad. Wat een ellende Marjan heb je voor je kiezen gehad. En wat heb je je er uiteindelijk goed doorheen geslagen.

In de hoofdstukken maak je geregeld tijdsprongen. Maar doordat dit goed aangegeven is vind ik het niet verwarrend. Want deze tijdsprong komt eigenlijk altijd wanneer Marjan bij dokter Simon is. De therapeut waar zij in behandeling is.

Wat kunnen mensen onmenselijk zijn. Vooral de geboorte van Jesse zit in mijn geheugen. Ik heb zelf een dochter en was blij met de mensen om mij heen tijdens mijn bevalling. En als ik dan lees hoe onmenselijk vooral de dames in het ziekenhuis je hebben behandelt. Ik ben er stil van.

Zoals je beschrijft dat je het vertrouwen verloren was. Ik kan je daarin volgen hoor. Als ik je verhaal zo lees dan kan ik je vertellen dat ik trots ben op de vrouw die ik laatst heb ontmoet. Want jij bent echt wel een mooi mens!

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *