Geen categorie,  HarperCollins,  Jeroen Windmeijer

De Offers – Jeroen Windmeijer

Ik mocht voor HarperCollins De offers van Jeroen Windmeijer lezen.

Gegevens van dit boek:

Titel: De Offers
Auteur: Jeroen Windmeijer
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s paperback: 384
ISBN: 9789402703535

Auteur:

Antropoloog Jeroen Windmeijer (1969) debuteerde in 2015 succesvol met De bekentenissen van Petrus, een thriller waarin Romeinse en Bijbelse geschiedenis verweven worden met de geschiedenis van zijn woonplaats Leiden. Windmeijer is leraar godsdienst en maatschappijleer op een middelbare school.

Korte Samenvatting:

In een gesloten gemeenschap in de buurt van het Boliviaanse Titicacameer worden in korte tijd drie kinderen vermoord. Alles wijst erop dat ze op rituele wijze zijn omgebracht. De Nederlandse student Luc en zijn vriendin Nayra raken bij de zaak betrokken. Is de uitgestorven gewaande traditie van het kinderoffer nieuw leven ingeblazen? Wat waart er rond in de mistige toppen van de Andes? In Latijns-Amerika is het christendom, dat de roomskatholieke conquistadores met zich meebrachten, diep verweven met de oorspronkelijke natuurgodsdienst. De indianen zien Moeder Aarde als een zorgzame moeder, die de mens overvloed schenkt. Offers zijn nodig om het evenwicht in stand te houden. Maar soms is wel een heel groot offer nodig… Jeroen Windmeijer opent in zijn weergaloze nieuwe thriller de anders zo gesloten wereld van de Boliviaanse hoogvlakten.

Cover:

Ik vind de cover mooi. Zachte tinten. Bijna vriendelijk. Maar, voor een thriller zou ik niet zo snel voor een zachte kaft kiezen.

Wat vond ik ervan?:

Jeroen schrijft vlot en in korte hoofdstukken wat ik dan wel weer prettig vind. De hoofdstukken zijn onderverdeeld in  dagboekfragmenten en terugblikken op eerdere ervaringen van Luc.

Het verhaal pakt mij niet echt, het heeft me ook wel even gekost om er doorheen te komen. Ik vind dat er te veel religieuze dingen in het verhaal naar voren komen. Jeroen weet wel veel over Bolivia te schrijven en soms waan je je echt daar in die omgeving.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijk exemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *