Yvonne Franssen

Kamer 305 – Yvonne Franssen

Ik kreeg een uitnodiging van Koukleum voor het Koukleum meets auteurs 1.0 evenement. Ik had nog nooit iets van Yvonne Franssen gelezen. Ik heb contact met Futuro uitgever gehad en ik mocht voor hen kamer 305 recenseren.

Gegevens van dit boek:

Titel: Kamer 305
Auteur: Yvonne Franssen
Uitgever: Fututo uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 222
ISBN: 9789492939319 

Auteur:

Yvonne Franssen heeft een grote liefde voor taal. Al sinds ze kan lezen, schrijft ze korte verhalen en versjes. Ze schreef jarenlang een maandelijkse column voor de website ikleesliteratuur.nl, en wist bij schrijfwedstrijden met haar verhalen diverse prijzen en publicaties in de wacht te slepen. In 2011 verscheen haar eerste thriller Talio, een jaar later gevolgd door De genius. In 2013 schreef ze ter gelegenheid van de Limburgse Avond van het Spannende Boek de minithriller Mysterie aan de Maas. In 2017 maakte Yvonne met de versjesbundel #omazegt een uitstapje…

Korte samenvatting:

“Pas na tweeën ’s middags werd ik weer wakker. Mijn hele wezen schreeuwde om Martijn, maar hij had niets meer van zich laten horen en wat zou ik moeten zeggen? Toch graai ik nu met wild kloppend hart naar mijn telefoon. Het appje is echter van Corine.Hoe lang moet ik mijn nieuwsgierigheid nog bedwingen? Serieus Kim, ik maak me zorgen. Wat is er aan de hand?Wat is er aan de hand? Absoluut een goeie vraag. Dat zou ik ook wel willen weten. Het lijkt er sterk op dat mijn minnaar zijn vrouw heeft vermoord, mijn echtgenoot heeft geprobeerd mijn moeder te vermoorden en ik ben bang dat een van mijn cliënten onderweg is om mij te vermoorden. Meer niet. Niets om je zorgen over te maken.”In de literaire thriller Kamer 305 raken de levens van Kim en Eva met elkaar verstrengeld tijdens hun huiveringwekkende zoektocht naar het motief achter enkele mysterieuze moorden.

Cover:

De cover heeft een donkere uitstraling. Dit kan ik altijd wel waarderen bij een thriller. Op de cover zie een verlichte parkeerplaats. Dit beeld word een paar keer tijdens het verhaal geschetst. Ik vind het dan mooi dat dit zo herkenbaar is.

Wat vond ik ervan?:

Het boek laat zich makkelijk lezen daar het bestaat uit kleine hoofdstukjes ieder door een ander personage. Doordat je steeds een klein hoofdstukje hebt word je getriggerd om  verder te lezen. Je wilt weten of de lijntjes die je uitzet in je hoofd kloppen, maar als je dan eenmaal het plot nadert, dan besef je dat je lijntjes niet helemaal kloppen. Ik vind de personages van het boek goed uitgewerkt, waardoor er een soort van herkenbaarheid is en dit maakt het verhaal interessant.

Dit is het eerste boek wat ik van Yvonne Franssen heb gelezen. De andere staan nu zeker op mijn lijstje, want dit smaakt naar meer.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijk exemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *