Geen categorie

Jij bent lief – Pauline Baartmans

Ik zag samen met mijn dochter een bericht voorbij komen over het boekje Jij bent lief! van Pauline Baartmans. Ik heb Uitgeverij Holland een berichtje gestuurd of ik dit boek samen met mijn dochter mocht recenseren. Ik wil Uitgeverij Holland dan ook bedanken voor het boekje, alleen zoals het al met de post kwam was het een leuk cadeautje 🙂

Gegevens van dit boek:

Titel: Jij bent lief!
Auteur: Pauline Baartmans
Uitgeverij: Holland
Aantal pagina’s: 12
ISBN: 9789025114688

Auteur:

Tien jaar geleden tekende Pauline Muis voor het eerst op het schoolbord bij haar moeder in de klas. Iedere maand maakte ze voor haar groep een nieuwe tekening van Muis die paste bij het thema van die maand. De kinderen vonden het prachtig en al gauw stond ze ook in alle andere klassen het bord te versieren met haar illustraties.

Toen besloot ze om op Facebook haar dagelijkse belevenissen voortaan te delen in illustraties en ineens was daar weer dat kleine muisje. Al haar avonturen en ervaringen verbeelde ze met de illustraties van Muis. Ze had hier zo veel plezier in dat ze begon met de pagina ‘Thuis bij Muis’. Hierop post Pauline nu al 6 jaar lang bijna wekelijks nieuwe illustraties en belevenissen van Muis. Ze heeft ondertussen meer dan 800 tekeningen van Muis gemaakt; noem een situatie en ze heeft er wel een Muis bij getekend. Met een boekje wil ze Muis toegankelijk maken voor zowel jong als oud. Pauline weet ondertussen dat Muis het hart heeft gestolen van veel volwassenen die haar volgen op Facebook maar het is haar droom om Muis nu eindelijk voor te kunnen stellen aan een jongere doelgroep.

In juli 2019 werd Thuis bij Muis bekroond met de Sardes-Leespluim.

Korte Samenvatting:

Samen dansen, zingen, spelen,
alles wil jij met mij delen.
Ben ik boos, maak jij me blij.
De allerliefste, dat ben jij!

Stevig kartonboekje met tekst op rijm voor jonge kinderen. Voor Valentijn Ă©n al die andere momenten waarop je iemand wilt verrassen. Verschijnt in de serie ‘Thuis bij Muis’ van Pauline Baartmans.

Cover:

Wij vinden de voorkant lief. De zachte roze kleur straalt voor ons liefde uit. Muis heeft zijn beste vriend vast in zijn armen. Dit boekje zouden wij zeker oppakken in een boekenwinkel.

Het verhaal:

Dit boek gaat over Muis die laat weten wat hij allemaal doet met zijn beste vriend.

Wat vonden wij ervan?:

We hebben enorm genoten van dit boek. De illustraties van Pauline’s hand zijn een lust voor het oog. De zachte kleuren die gebruikt worden stralen een rust uit. Dit ervaren wij als prettig.

Per pagina is er een illustratie met een zinnetje tekst. Britt zit nu in groep 3 en beheerst de letters al goed. Waardoor ze de zinnetjes tekst in dit boek al goed kan lezen. De poppen zijn verschillende keren voorgelezen.

Dit boek is leuk om cadeau te geven aan iemand die je lief hebt, bijvoorbeeld met Valentijnsdag.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *