Geen categorie

Verzwegen trauma – Melissa Skaye

Ik zag op social media het boek Verzwegen Trauma voorbij komen. En de mensen die het gelezen hadden waren zo enthousiast dat ik daardoor werd aangestoken. Ik heb uitgever LetterRijn een mail gestuurd en was blij verrast dat ik het boek voor hen mocht lezen.

Gegevens van dit boek:

Titel: Verzwegen Trauma
Auteur: Melissa Skaye
Uitgever: LetterRijn
Aantal pagina’s paperback: 300
ISBN: 9789491875892

Auteur:

Melissa Skaye (1972) is auteur van de VT-thrillerreeks: Virtuele tango, Verboden tranen, Verleden tijd en Verminkte toekomst. Verknipte tegenstander is het vijfde deel met rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra in de hoofdrol. Deel 6 verschijnt in oktober 2019. Ook is zij auteur van de thriller In onschuld en van de fantasyreeks Jeremy Jago. Boek 1: Het geheim van de Passage, boek 2: De kracht van Assingna, boek 3: De strijd om Gemini en boek 4: De erfenis van Lotus. Samen met J. Sharpe schreef zij de thriller Meedogenloos. Ze heeft in diverse bundels korte thrillerverhalen gepubliceerd. Melissa woont samen met haar man en twee kinderen in Hoorn.

Korte Samenvatting:

In Hoorn komt een man tot de afgrijselijke ontdekking dat zijn onderbenen zijn geamputeerd, terwijl hij sliep. Hij heeft niets gemerkt en kan zich niets herinneren. De Hoornse rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra worden op de zaak gezet en komen erachter dat dit niet het eerste slachtoffer van amputatie is. Het motief van de dader is moeilijk te achterhalen en er is angst voor meer slachtoffers. Ondertussen krijgen de rechercheurs te maken met een andere zaak, de moord op een negenendertigjarige vrouw.

Elize, de vrouw van paragnost Will de Jager, overleed in 2004. Will heeft nooit in zelfmoord geloofd, zoals wordt beweerd. Sanne, die een relatie met Will heeft, onderzoekt de oorzaak achter de dood van Elize. De waarheid is schokkend. Onbedoeld komt Sanne ook nog eens achter een geheim van Will. Zijn verleden strekt zich uit naar het heden. Met alle gevolgen van dien.

Cover:

De cover laat een rolstoel zien op een grijze achtergrond. Op de achterflap heb je al kunnen lezen dat er in dit boek geamputeerd word. Dus ik vind de cover er dan ook echt bij passen. Ik zou dit boek in de winkel oppakken.

Het verhaal:

In Hoorn is een moordenaar actief. Hij amputeert bij zijn slachtoffers de benen. Hij wil dat zijn slachtoffers leiden. Hij ontdoet de slachtoffers van hun benen. Deze zet hij tegen de muur aan vlakbij het slachtoffer. Het slachtoffer wordt op deze manier geconfronteerd met hun ‘verlies’. De moordenaar legt het mobieltje van het slachtoffer op een kastje waar zij die zien liggen, maar er niet bij komen.
Sanne wordt op deze zaak gezet. Maar Sanne is ook bezig met het uitzoeken van de zelfmoord van Elize, de vrouw van haar vriend Wil.

Wat vond ik ervan?:

Het boek heeft je meteen te pakken. Je leest vanuit Nolan, Wil en Sanne. Dit is bij ieder hoofdstuk mooi aangegeven. Ook staat aangegeven in welke tijd het zich afspeelt.

De slachtoffers worden in dit verhaal ook goed beschreven. Je kunt je er een beeld van maken. De onmacht die de slachtoffers voelen dat kan Melissa Skaye heel goed weergeven in haar verhaal. Je kunt het als lezer voelen. Wat een hel moet het zijn als je wakker wordt zonder je onderbenen. En je ziet deze doodleuk tegen de muur aanstaan. Je mobieltje ligt op een kastje in de buurt maar je komt er niet bij want je kunt niet meer lopen. Echt ziek dit!

Ik heb de voorgaande boeken niet gelezen. En nu achteraf kan ik zeggen tot mijn spijt. Ik mis hierdoor wel wat achtergrond informatie. Dus deze boeken ga ik zeker nog aanschaffen. Hij is los zeker te lezen. Het maakt het boek niet minder.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *