Geen categorie

Mooie Moorden 2 – De Punt – Tica Morgan

Ik kreeg een mail van Gloude Publishing of ik kennis wilde maken met de e-boeken serie van Tica Morgan. Mooie moorden heet de serie. Ik heb het bijbehorende persbericht gelezen en was meteen enthousiast. Dankjewel!
Deel een van deze serie heb ik al een recensie van online staan op mijn blog. Nu is het tijd voor de recensie van deel twee.

Gegevens van dit boek:

Titel: Mooie Moorden 2 – De Punt
Auteur: Tica Morgan
Uitgever: Kobo Original
Ebook
ISBN: 9781989510551

Auteur:

Op 1 oktober 2019 is de vierdelige thrillerserie “Mooie Moorden” van Tica Peeman verschenen, onder het pseudoniem Tica Morgan. De serie speelt zich af op Goeree-Overflakkee. Tica heeft in haar jeugd in Ooltgensplaat gewoond. Via Kobo en bol.com is de serie verkrijgbaar als e-book en luisterboek. De Flakkeese fotografe Ellen van den Doel heeft twee van de vier covers gefotografeerd.

Korte Samenvatting:

Terwijl het eiland nog nasiddert van de laatste zaak gaat het leven van Zoë Janssen na jaren eindelijk weer de goede kant op. Zowel de relatie met haar ex als haar carrière en liefdesleven verlopen voorspoedig. De verkrachting van een gereformeerd meisje zorgt echter opnieuw voor een groot drama voor de eilandbewoners.

Zoë wordt gedwongen zich te verdiepen in de gereformeerde gemeenschap en ontdekt duistere zaken. Wanneer het verkrachte meisje plots dood wordt aangetroffen, stuit haar team op juridische grenzen en moet de klopjacht op de verkrachter noodgedwongen worden gestaakt. Terwijl ze hun uiterste best doen om meer slachtoffers te voorkomen, blijft Zoë geheimzinnige codes ontvangen van een oude bekende; de ontsnapte tbs’er Sven van der Linde.

Cover:

Mooi dat de cover van dit tweede deel in de Mooie Moorden serie bijna gelijk is aan deel een. Ik vind dit een mooie uitstraling hebben als boeken van een serie eenzelfde cover hebben.
Het bovenste gedeelte van de cover is identiek aan deel een. Het onderste laat nu water met een uitkijkpost zien.

Het verhaal:

De zaak van deel een van deze serie is nog niet goed en wel gaan liggen of Zoë Janssen stuit alweer op een nieuwe zaak. Een gereformeerd meisje wordt verkracht. Samen met haar team duikt ze weer in deze zaak om hem zo snel mogelijk op te lossen.
Ze winnen informatie in over de gereformeerde samenleving, hier ontdekken ze al snel dat niet alles is zoals het lijkt.

Zoë wordt ook nog steeds door de ontsnapte Sven van der Linde geïntimideerd met appjes en de beveiliging rondom haar en haar kinderen wordt omhoog geschroefd.

Wat vond ik ervan?:

Ik vind het prettig dat waar ik in deel een stop met lezen ik in deel twee weer begin. Het verhaal verloopt mooi in elkaar over.

Sven houdt het in dit verhaal weer spannend. Hij stuurt Zoë appjes met codes die zij samen met haar collega bespreekt en samen proberen op te lossen. De codes blijven Zoë bezig houden maar ze heeft geen idee wat ze betekenen.

Dit tweede deel telt maar 89 pagina’s. Maar ongeacht daarvan is het een spannend verhaal dat je meteen nieuwsgierig maakt voor het volgende deel.

Wederom kan ik me enorm vinden in de vlotte schrijfstijl. Dit is een thriller maar er zit ook een vleugje romantiek in. Ik vind beide aspecten in een boek wel altijd fijn.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *