Geen categorie

Mooie Moorden deel 1 – Volgerland – Tica Morgan

Ik kreeg een mail van Gloude Publishing of ik kennis wilde maken met de e-boeken serie van Tica Morgan. Mooie moorden heet de serie. Ik heb het bijbehorende persbericht gelezen en was meteen enthousiast. Dankjewel!

Gegevens van dit boek:

Titel: Mooie Moorden deel 1 – Volgerland
Auteur: Tica Morgan
Uitgeverij: Kobo Original
Ebook
ISBN: 9781989510537

Auteur:

Op 1 oktober 2019 is de vierdelige thrillerserie “Mooie Moorden” van Tica Peeman verschenen, onder het pseudoniem Tica Morgan. De serie speelt zich af op Goeree-Overflakkee. Tica heeft in haar jeugd in Ooltgensplaat gewoond. Via Kobo en bol.com is de serie verkrijgbaar als e-book en luisterboek. De Flakkeese fotografe Ellen van den Doel heeft twee van de vier covers gefotografeerd.

Korte Samenvatting:

Zoë Janssen is rechercheur en woont met haar twee zoontjes op het overzichtelijke, soms zelfs saaie Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Dan vindt er een bizarre moord plaats. Iemand lijkt hiermee de mensen op het eiland ter verantwoording te willen roepen. Maar waarvoor?

Een tweede moord laat het eiland trillen op zijn grondvesten. De druk op het onderzoeksteam neemt toe. Zeker wanneer zakelijk en privé door elkaar beginnen te lopen en zowel Zoë als haar gezin beveiligd moeten worden. Terwijl ze erachter probeert te komen wie er achter haar aan zit, beseft Zoë dat niks ooit meer hetzelfde zal zijn.

Cover:

Ik vind de cover heel uitnodigend om te lezen. Je ziet iemand van de achterkant. En hierdoor werp je ook een blik op waar ze naar kijkt. De open zee. Onder is een andere foto zichtbaar. Dit laat een mooi landschap zien, waarvan ik dan meteen denk aan het platteland waar dit verhaal zich afspeelt.

Het verhaal:

Het verhaal draait hoofdzakelijk om rechecheur Zoë Janssen. Zij is een single moeder en heeft twee zoontjes. Samen met haar ex-man heeft ze een co-ouderschap en dit verloopt goed.
Zoë wordt opgeroepen vanwege een bizarre moord. Ze stort zich meteen op de zaak. Samen met haar baas Tom maakt ze een ’team’ en samen gaan ze op zoek naar de moordenaar.
Totdat er nog zo’n bizarre moord gebeurd en ze hulp van buitenaf krijgen daar ze zelf niet genoeg mankracht hebben. De druk op het onderzoekteam is enorm.

Wat vond ik ervan?:

Ik moet toegeven dat ik meteen in het verhaal gezogen werd. Morgan heeft de personages echt body gegeven waardoor je je meteen een goed beeld van ze kunt maken. Het verhaal laat zich makkelijk lezen.
De hoofdstukken in dit verhaal zijn aangegeven met dagen. Hierdoor waren sommige hoofdstukken wat aan de langere kant, maar voor mij absoluut niet storend.

Morgan weet ook het eiland Goeree-Overflakkee goed te beschrijven. Je waant je tijdens dit verhaal echt op het eiland.

Dit is een thriller met een vleugje romantiek. Wat ik wel kan waarderen. Zo zit er niet alleen de spanning vanuit het zoeken naar de moordenaar in, maar ook de spanning die je tussen twee mensen voelt.

Dit is voor mij een veelbelovend eerste deel en ben heel erg benieuwd naar de delen die ik nog heb liggen om te gaan lezen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *