Geen categorie

Traiders 1 – Het Gevecht – Esmee Buijze

Via een winactie op Instagram heb ik dit boek gewonnen. Ik heb Esmee beloofd er een recensie over te schrijven zodra ik het boek gelezen had.

Gegevens van dit boek:

Titel: Traiders 1 – Het gevecht
Auteur: Esmee Buijze
Uitgeverij: Publisher Young
Aantal pagina’s paperback: 211
ISBN: 9789082996005

Auteur:

Esmee Buijze (1997), geboren in Terneuzen schreef als kind haar eigen slaapverhaaltjes. In 2016 werd zij ‘ontdekt’ met een profielwerkstuk over “een boek schrijven”. Dit boek is het debuut van misschien wel de jongste Zeeuwse schrijfster.

Korte Samenvatting:

Vijf jaar geleden verhuisde Jade Bennet naar Aladdin City in Amerika. Na een aanslag op haar school moet ze een nieuwe identiteit aannemen. Ze laat haar ouders en vrienden achter en op Silverleaf ontmoet ze nieuwe mensen. Silverleaf is een bewaakte privéschool voor moeilijk opvoedbare jongeren. In het begin voelt zij zich er niet thuis, maar toch maakt ze vrienden. Ondertussen doet de politie haar best op de man te vinden die achter de aanslag zit. Weten ze hem op tijd te vinden, of zal Jade door hem ontvoerd worden? Wat is een Traider? Krijgt ze ooit haar oude leven terug, of moet ze zich helemaal aanpassen aan een nieuw leven?

Cover:

De cover van dit boek spreekt me meteen aan. Ik ben normaal niet echt een fantasie lezer. Maar door deze cover word ik wel heel erg nieuwsgierig naar het verhaal achter de cover.

Het verhaal:

Jade Bennet is vijf jaar geleden van Nederland naar Aladdin City in Amerika verhuisd. Hier leeft ze een normaal leven. Totdat er op een dag tijdens de les een aanslag word gepleegd. Jade lijkt hier de reden voor te zijn. Er wordt een brief gevonden aan haar gericht van ene Asrael. Hij wil samen met Jade een een leger aan Traiders beginnen.
Jade moet onderduiken en ter bescherming neemt ze een nieuw identiteit aan. Binnen Silverleaf lijkt alles rustig en zijn gangetje te gaan. Jade maakt vrienden en geniet van haar tijd daar. Totdat Asrael achter haar verblijfplaats komt..

Wat vond ik ervan?:

Daar ik normaal geen fantasie lezer ben kon ik dit boek toch wel waarderen. Het verhaal is leuk bedacht. Ik had wel soms zoiets van hoe kan dit nu gebeuren? Dan had ik het idee dat ik iets gemist had, maar als ik dan terug las dan ging het van de een op de andere gebeurtenissen zonder het zeg maar, mooi af te werken.

Ik raakte al vrij snel betrokken bij het hoofdpersonage Jade. Je leeft alle gebeurtenissen echt met haar mee. De personages die rondom Jade leven worden mooi uitgewerkt. Zo maak je ook kennis met haar vrienden.
Ze maakt veel mee in dit verhaal. Door de verrassende wendingen wil je blijven lezen om te kijken hoe het afloopt.

Er zijn enkel wel een paar puntjes van kritiek. Zoals boven genoemd dat er van de hak op de tak gegaan wordt.
Ook vind ik de vele alinea’s op een pagina storend met lezen. Je hebt dan steeds kleine stukjes tekst, zonder het echt uit gewerkt te hebben.
Ook heb ik in dit verhaal ettelijke taalfouten voorbij zien komen, een redactie zou zijn geweest zijn.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *