Geen categorie,  Luitingh-Sijthoff

Net als in de film – Rachel Winters

Ik zag deze feelgoodroman voorbij komen en wist, deze is echt wat voor mij. Ik heb Uitgeverij Luitingh-Sijthoff gemaild en was blij verrast dat ik dit mocht voor ze mocht lezen. Dankjewel!

Gegevens van dit boek:

Titel: Net als in de film
Auteur: Rachel Winters
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina’s paperback: 396
ISBN 9789024587100

Auteur:

Rachel Winters woont in Londen en werkt als redacteur bij een uitgeverij. Ze is ervan overtuigd dat er weinig problemen zijn die niet kunnen worden opgelost met goede vrienden en grote glazen wijn.

Korte Samenvatting:

Evie Summers dreigt haar baan kwijt te raken tenzij ze de notoir lastige scenarioschrijver Ezra Chester overhaalt om het script voor een Hollywood-romcom te maken. Het probleem? Hij weigert.

Ze moet hem bewijzen dat je verliefd kunt worden zoals in een film. Anders geen script.
Evie heeft geen keus. Bovendien worden mensen iedere dag verliefd. Het zou toch kunnen? Ze zet het ene na het andere romcom-scenario in scène op zoek naar de Ware.

Kan het leven ooit zo zijn als in een film?

Cover:

De cover vind ik al meteen om te smullen. Een man en en vrouw die elkaar zoenen. Omringd door hartjes en vuurwerk. Dit is echt een feelgood cover. In de winkel zou ik hem vast en zeker opgepakt hebben.

Het verhaal:

Evie is assistent bij een grote firma. Daar doet ze alle klusjes voor haar baas Monty. Samen hebben ze al het een ander meegemaakt wanneer hij haar code berichtjes stuurt. Evie staat dag en nacht voor Monty klaar.
Wanneer het bedrijf dreigt te bezwijken, zet Monty Evie onder druk zodat ze scenario schrijver Ezra onder contract krijgt. Evie zorgt voor drie maanden uitstel van inlevering van het scenario. Zo heeft Ezra de tijd om de romcom te schrijven die de producten willen. Maar Ezra ziet dit niet zitten. Evie is er zeker van dat je net zo verliefd kunt worden zoals in een film. Ze sluit een pact met Ezra. Zij gaat proberen iemand verliefd op haar te krijgen binnen die drie maanden en stuurt alle verhalen over haar dates naar Ezra op. Hij kan dit materiaal dan gebruiken voor zijn scenario. Gaat het allemaal lukken?

Wat vond ik ervan?:

De hoofdstukken in dit boek zijn voor mij van fijn formaat. Ze worden boven aan iedere keer aangeduid met een datum. Waardoor je de belevenissen van Evie goed kunt volgen. De vrienden van Evie komen allemaal goed voorbij. Ze worden goed beschreven waardoor je je een echt beeld van ze kunt maken. Mooi om te lezen dat deze hechte vriendengroep elkaar steunt door dik en dun.

Evie doet veel moeite tijdens haar meet-cutes. De ene is nog leuker bedacht dan de ander. Daar moet ik Winters wel echt een compliment voor geven.

Tijdens een van de meet-cutes acties die Evie doet komt ze in contact met Ben en zijn dochter Anette. Anette is een heel slim 7 jarig meisje.
Ezra wordt ook in geuren en kleuren beschreven en krijgt als bijnaam ZAK. Wat heb ik geregeld met een glimlach zitten lezen.

Ik heb enorm van dit boek genoten. Echt een Feelgood boek!
Het verhaal is leuk bedacht, soms wat over de top, maar dat maakt het dan ook wel weer hilarisch.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *