Geen categorie,  Nicoletta Giampietro,  Overamstel Uitgevers,  The House of Books

Niemand weet dat jij hier bent – Nicoletta Giampietro

Ik ben geinteresseerd in boeken die zich afspelen rond de Tweede Wereldoorlog. Ik was dan ook erg blij dat ik Niemand weet dat jij hier bent van Nicoletta Giampietro voor Overamstel uitgevers (The House of Books) mocht lezen.

Gegevens van dit boek:

Titel: Niemand weet dat jij hier bent
Auteur : Nicoletta Giampietro
Uitgever: Overamstel uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 400
ISBN: 9789044355840 

Auteur:

Nicoletta Giampietro(1960) groeide op in Milaan, in een Italiaans-Franse familie. Ze studeerde politicologie en geschiedenis in Milaan en Tübingen en verhuisde in 1986 naar Duitsland. Na periodes in Keulen en Rotterdam woont ze sinds 1995 in Mainz. Ze spreekt vijf talen, is getrouwd en heeft vier kinderen. Niemand weet dat jij hier bent is haar debuutroman.

Korte Samenvatting:

Siena, 1942. De twaalfjarige Lorenzo wordt door zijn moeder om veiligheidsredenen naar zijn grootvader en tante in het dan nog rustige Toscane gestuurd. Via school en zijn buurjongen Franco komt hij in aanraking met bewonderaars van Mussolini, de Duce. Maar zijn naïeve enthousiasme houdt geen stand wanneer hij Daniele ontmoet. Daniele is joods. Wanneer de Duitsers de stad bezetten en de joden worden gedeporteerd kan Lorenzo niet langer toekijken. Helemaal in zijn eentje besluit hij Daniele te verstoppen, maar brengt daarmee ook zichzelf en zijn familie in levensgevaar.

Cover:

Op de cover zie je 2 jongens in schoolkleren op straat lopen. In mijn beleving zijn dit Lorenzo en Franco. Ik ‘proef’ ook wel wat spanning en mysterie. Wat mij enorm nieuwsgierig maakt naar het verhaal.

Wat vond ik ervan?:

Het boek leest makkelijk. Ieder personage wordt mooi uitgediept waardoor je je een goed beeld bij ze kunt maken. Ik vind Lorenzo een dappere jongen die nadat hij met Daniele in aanraking komt het naïeve een beetje verliest omdat hij nu verantwoordelijk is. Hij wil er voor hem zijn en laat hem onderduiken in hun huis. Ik kan de rebellie in Franco ook wel waarderen. Hij heeft een doel voor ogen die hij hoe dan ook wil uitdragen. Wat ik mooi vind is dat ook hij op zijn manier het beste met Lorenzo voor heeft. Ik lees graag boeken met als thema de Tweede Wereldoorlog, normaliter kies ik eerder boeken uit waarin een Joodse een hoofdrol speelt, maar deze kant vond ik ook heel prettig om te lezen.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijk exemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *