Geen categorie,  Uitgeverij LetterRijn

Ongenadig – Karin Hazendonk

Ik zag bij verschillende bloggers laaiend enthousiaste reacties komen over Ongenadig van Karin Hazendonk. Ik heb Uitgeverij LetterRijn gemaild en mocht dit boek voor hun lezen. Ik wil ze dan ook hiervoor bedanken.

Gegevens van dit boek:

Titel: Ongenadig
Auteur: Karin Hazendonk
Uitgeverij: LetterRijn
Aantal pagina’s paperback: 328
ISBN: 9789491875878

Auteur:

Karin Hazendonk (Utrecht 1961) raakte al op jonge leeftijd gefascineerd door boeken en het was haar dan ook al snel duidelijk dat ze ooit zelf zou gaan schrijven. In het dagelijks leven is ze bij een klein bedrijf werkzaam als boekhouder. De avonden en de weekenden zijn gereserveerd voor haar gezin, twee herdershonden en haar grootste liefhebberijen: lezen en schrijven.

Korte Samenvatting:

Anouk raakt tijdens een personeelsfeest aan de praat met Sven. Ze is gecharmeerd van hem en de aantrekkingskracht blijkt wederzijds. Sven leest iedere wens uit haar ogen en Anouk is ervan overtuigd dat hij de ideale man is.
Als Sven na een paar maanden vraagt met hem te gaan samenwonen, zet de onzekere Anouk, aangemoedigd door haar tweelingzus Miranda, haar twijfels aan de kant en trekt bij hem in.
Al snel ontstaat er een scheurtje in de perfecte relatie. Sven heeft zijn eigenaardigheden en een bizarre hobby. Anouk probeert uit alle macht daarmee om te gaan.

Na een ongelukje lijkt Sven twee gezichten te hebben. Zijn onverschillige kant laat Anouk aan haar lot over, terwijl zijn zorgzame kant haar het volgende moment liefdevol verzorgt.
Zo ook die ene avond. Anouk slikt de medicijnen die Sven haar heeft gebracht en ze valt in slaap.
Ze wordt echter niet wakker in de slaapkamer en lijkt overgeleverd aan de morbide plannen van Sven.

Cover:

De cover sprak me meteen aan. Een strop wat een de linkerkant vervaagd. Wat betekend dit? Het zorgt meteen dat ik geïnteresseerd ben. Ook vind ik de kleurencombinatie heel mooi. Dit is een boek wat ik in de boekenwinkel zou oppakken.

Het verhaal:

Anouk komt op een bedrijfsfeestje aan de praat met Sven, een collega die zij eerder dat jaar aangenomen heeft. De klik is er meteen. Ze daten een tijdje. Alles gaat van een leien dakje. Sven lijkt wel perfect. Wanneer hij vraagt of Anouk met hem wil samen wonen, twijfelt ze. Maar door de input van haar zus Miranda, trekt ze toch bij Sven in.
Ze leren elkaar beter kennen. Anouk heeft het niet zo op de hobby van Sven, namelijk horrorfilms kijken. Maar voor de rest is het allemaal koek en ei tussen die twee.
Totdat er een ongelukje gebeurd en Anouk het ware gezicht van Sven te zien krijgt.

Wat vond ik ervan?:

Dit verhaal heeft me vanaf pagina 1 in zijn grip gehad. Je wilt blijven lezen.
De hoofdstukken worden ieder vanuit een ander perspectief getoond. Boven aan het hoofdstuk staat vanuit wie het verhaal op dat moment verteld word. Er worden flashbacks naar het verleden getoond, maar dit vult het verhaal alleen maar meer aan. Het is niet verwarrend.

Het verhaal is prettig opgebouwd. Je krijgt te lezen hoe Anouk en Sven zich ontmoet hebben. En dan beetje bij beetje kom je meer te weten over het leven van Sven. En wat dit met hem gedaan heeft.

De personages zijn mooi uitgewerkt. Je leert de personages hierdoor goed kennen. Door karakter eigenschappen zie je dat sommige zich helemaal laten beïnvloeden en alleen maar het goede zien in de mens. Waardoor je dan vaak wel oogkleppen op hebt en niet de daadwerkelijke dingen ziet.

Je blijft tot het einde van het verhaal geboeid, want hoe loopt het af? Karin zorgt voor de een na de andere verrassing waardoor dit boek me in zijn greep had.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *