Geen categorie,  Luitingh-Sijthoff

Wintereiland – Jenny Colgan

Ik zag bij Uitgeverij Luitingh-Sijthoff voorbij komen dat het laatste deel van de Café Zon & Zee serie van Jenny Colgan werd uitgegeven. Ik heb direct een mail gestuurd om een recensie-exemplaar van Wintereiland aan te vragen. Ik wil de uitgeverij dan ook bedanken voor dit boek.

Gegevens van dit boek:

Titel: Wintereiland
Auteur: Jenny Colgan
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina’s paperback: 270
ISBN: 9789024586059

Auteur:

De Engelse bestellerauteur Jenny Colgan brak in Nederland en Vlaanderen door met haar driedelige Café Zon en Zee-serie. Inmiddels heeft zij met haar geestige feelgoodstijl vele lezersharten veroverd. In de zomer van 2019 is haar nieuwe serie Een kleine bakkerij aan het strand van start gegaan; een kersvers verhaal dat als zoete broodjes over de toonbank vliegt.

Korte Samenvatting:

Het is winter op het eiland Mure. Een tijd om samen door te brengen, bij een knapperend haardvuur, en te genieten met de mensen van wie je houdt – tenzij je natuurlijk per ongeluk zwanger bent van je ex-baas en niet weet hoe je het moet vertellen. Kan Flora in het seizoen van vrede op aarde haar geheim delen en haar relatie met Joël redden? Ondertussen probeert Saif, de dokter op het eiland en vluchteling uit het door oorlog verscheurde Syrië, te genieten van zijn eerste westerse kerst met zijn zonen – maar zonder zijn vermiste vrouw. Kan het kleine gezin troost en vreugde vinden?

Cover:

Ik vind de covers van Jenny Colgan altijd heerlijk. Lekker vrolijk, wat echt hoort voor mij bij een feelgoodroman. Ook bij dit boek is weer gebruik gemaakt van de elementen van het verhaal. Ik zou alleen al op de cover het boek oppakken in de boekenwinkel.

Het verhaal:

Mure is een stadje waar iedereen elkaar kent en met elkaar begaan is. Flora heeft een cafe en is gelukkig met haar vriend Joël. Joël heeft het moeilijk gehad maar nu met Flora lijkt hij eindelijk te kunnen aarden. Maar dan schopt een verrassing hun leven even door elkaar. Flora’s broer Fintan is dolgelukkig met Colton. Dit homostel is gelukkig getrouwd. Maar nu hangt hun een zware tijd boven het hoofd. Colton is gediagnostiseerd met kanker.
Saif is de arts van het eiland. Hij leeft samen met zijn twee zoontjes Ib en Ash. De jongens hebben veel meegemaakt. Maar vader Siaf probeert zo goed mogelijk voor zijn zoons te zorgen. Wanneer hij werkt heeft hij een achterwacht die op de jongens past.
Dan heb je nog Lorna, zij runt de school maar geeft ook les aan de kinderen. En stiekem is ze tot over haar oren verliefd op Saif.
Dit boek speelt zich af richting het einde van het haar. Met de kerst in het vooruitzicht. Zal deze kerst voor iedereen gelukkig zijn?

Wat vond ik ervan?:

Dit verhaal is er een waarbij je heerlijk kunt wegdromen. Je lijkt je te wanen op Mure, tussen alle personages die voorbij komen. Ik heb de voorgaande delen niet gelezen, maar dat maakt niks uit. Dit boek is evengoed als een stand-alone te lezen.

De personages zijn goed uitgewerkt. Je kunt je een goed beeld maken van de personen die voorbij komen in het verhaal. Het zijn karakters die je in je dagelijks leven ook tegen komt. Waardoor sommige situaties heel herkenbaar worden en dit zorgt ervoor dat je wilt blijven lezen.

Dit boek begint met Bramble, de hond van de familie MacKenzie, hij laat je de hotspots van het eiland ‘zien’ en waar je de andere honden en hun eigenaren kunt treffen. Ik vond dit een erg leuk en origineel intro. Hierdoor kun je in je hoofd al een beeld maken van het eiland.

Het is een verhaal vol liefde, vriendschap maar ook verdriet. Alle aspecten worden benoemd. Jenny Colgan gaat geen onderwerp uit de weg. Zo heeft iemand in het verhaal kanker en is de dokter een vluchteling. Zonder het al te zwaar te maken, komen ook deze onderwerpen aan bod in de boeken van Colgan.

Dit deel heeft me nieuwsgierig gemaakt naar de voorgaande delen. Dus die ga ik zeker nog lezen.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijk exemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *