Gottmer Uitgevers

Vleugels van Vuur 2 – De terugkeer van de troonopvolger – Tui T. Sutherland

Ik mocht voor Gottmer Uitgevers het eerste deel in deze reeks lezen. Als verrassing kreeg ik deel 2 ook gestuurd, waarvoor uiteraard mijn dank.

Gegevens van dit boek:

Titel: De terugkeer van de troonopvolger
Auteur: Tui T. Sutherland
Uitgever: Gottmer
Aantal pagina´s: 283
ISBN: 9789025775544

Korte samenvatting:

De verloren gewaande prinses Tsunami keert terug naar het rijk van de ZeeVleugels. Ze is dolgelukkig nu ze weer bij haar soortgenoten is. Maar niet alles aan het leven in de zee is zo perfect als het lijkt. De oorlog om Pyrra woedt genadeloos voort en iemand in het koninkrijk der ZeeVleugels heeft het op de drakenjongen uit de profetie gemunt. Kan Tsunami haar thuis en haar vrienden wel allebei beschermen?

Wat vond ik ervan?:

In dit tweede deel van de Vleugels en Vuur-serie gaan we met Tsunami naar het Zeevleugel rijk. Het rijk waar zij toebehoort. Zij is de verloren prinses doordat het ei waar Tsunami in zat gestolen is vroeger. Ze is echter dolgelukkig wanneer zij zich bij haar soortgenoten kan voegen. Haar moeder en zusje Anemoon zijn dolblij met haar komst. Al snel zijn Anemoon en Tsunami niet alleen zusjes maar ook vriendinnen. De band is er direct.

Maar ook hier in zee is het allemaal niet zo perfect als dat het lijkt. De oorlog gaat gestaag door en dan is er ook nog iemand die het gemunt heeft op Tsunami. Maar samen met haar profetie vrienden probeert ze de bovenste steen boven te halen en mensen te laten inzien dat niet iedereen is zoals ze zich voor doen.

In dit tweede deel zit voor mijn gevoel meer spanning. De schijnwerper wordt vooral op Tsunami gericht. Zij leert haar familie en soortgenoten kennen, maar blijft verbonden met haar vrienden. Ze is een stoere meid die weet wat er speelt en waar niet snel mee te sollen valt. De schrijver weet haar mooi neer te zetten op deze manier. Het feit dat er bepaalde draken zijn die zich anders voordoen dan ze in werkelijkheid zijn past niet in het straatje van Tsunami. Zij kan absoluut niet tegen onrecht en onmacht. Vertrouwen in haar vrienden staat voorop, daar durft ze de wereld om te verwedden. En samen met haar vrienden probeert zij het ei te beschermen dat toebehoort aan haar moeder.

Waar ik bij het eerste deel wat moeilijk door de namen kwam had ik daar in dit deel geen last van. Net zoals het voorgaande worden alle drakensoorten weer uitgelegd aan de lezer. Ook krijgen we een mooie kaart te zien waar de rijken op afgebeeld staan. Zo weet je een beetje waar je je waant tijdens het lezen van het verhaal. Het verhaal laat zich makkelijk lezen en de spanning loopt steeds hoger op. Voor mij is dit tweede deel nog beter dan het eerste. En stiekem kijk ik alweer uit naar het derde deel.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *