Hamley Books

De club der buitenbeentjes – Stefanie Sybens

Ik mocht voor Uitgeverij Hamley Books meelezen in de blogtour van deze young adult. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: de club der buitenbeentjes
Auteur: Stefanie Sybens
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina´s: 215
ISBN: 9789464510843

Korte samenvatting:

Een zomerkamp… om je normaal te maken?! Als Maddie alweer een angstaanval op school heeft, besluit haar moeder dat het genoeg is geweest. Ze stuurt haar naar Camp Mind – de ultieme remedie tegen angst. Daar ontmoet ze haar nieuwe beste vriendin Lily en potentieel vriendje Alex. Voor een keer lijkt het leven best goed te gaan… Tot ze het verleden van het kamp ontdekken. Samen gaan ze op een emotioneel avontuur om uit te zoeken hoe ze zichzelf kunnen zijn in een wereld die hen constant probeert te veranderen.

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit Maddie. Zij wordt door haar moeder naar een zomerkamp gestuurd. Hier zou ze leren omgaan met haar angst en paniek. Maar dit is wel het laatste wat Maddie. Er blijft haar niks anders over dan er maar het beste te maken. En dit komt meteen goed door haar kamergenote Lily. Samen proberen de twee mee te doen aan de activiteiten die het kamp je laat doen. Maar de meiden komen achter het verleden van het kamp. En hier willen ze toch wel meer van weten. Maar gaandeweg leren ze ook steeds meer over hun eigen persoonlijkheid.

Sybens weet me in haar proloog al meteen met beide benen op de grond te zetten door haar uitleg van een paniekaanval. Ik zal hem hieronder voor jullie citeren: “Een paniekaanval was niet ademen in een bruine zak! Het was het gevoel hebben dat elk deel van je lichaam kapotging, en er was absoluut niets wat je eraan kan doen. Je buikspieren werden alsmaar strakker en je hart begont te bonzen in je keel. Het voelde alsof je doodging. Iedere keer opnieuw. En ik kon het niet meer.”

Dit boek is wel heeft een zwaar thema. Denk aan zelfdoding en depressie. Maar de schrijfster weet het op zo´n manier neer te zetten dat het niet al te zware kost wordt. Dat kan ik wel waarderen, vooral als je dan bedenkt dat dit verhaal voor jong volwassenen is geschreven.

Ik heb me soms wel wat kunnen irriteren aan Maddie. De manier zoals zij in het leven staat is niet mijn manier. Maar dat heeft geen afbreuk aan het verhaal gedaan. De vriendschap die ze opbouwt met Lily was wel een toevoeging, hierdoor gebeurde er het een en ander waardoor het verhaal soms ook wel diepgang kreeg. Een mooi verhaal dat me bij zal blijven.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *