De Crime Compagnie,  Uncategorized

Het verkeerde meisje – Angelique Haak

Toen ik zag dat er een nieuw boek van de hand van Angelique Haak kwam wist ik die wil ik lezen. Ik wil Uitgeverij De Crime Compagnie bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Het verkeerde meisje
Auteur: Angelique Haak
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina´s: 345
ISBN: 9789461096159

Korte samenvatting:

Juiste tijd, juiste plaats. Toch ging het gruwelijk verkeerd… Op een ochtend wordt Amelie van haar fiets getrokken door een man met een angstaanjagend masker op. Hij sluit haar op in een hermetisch afgesloten kamer, waar ze probeert te overleven. Ondertussen probeert ze te ontdekken waarom de ontvoerder juist háár moest hebben. Is het hem te doen om losgeld van haar rijke vader? Speelt haar dubieuze bijna ex-echtgenoot Vince een rol in het geheel? Of heeft haar ontvoerder zich vergist en is zij simpelweg het verkeerde meisje?

Wat vond ik ervan?:

Deze gele cover is er eentje die meteen opvalt. Het zou dan ook een boek zijn die ik op zou pakken in de winkel.

We lezen dit verhaal vanuit twee perspectieven. Vanuit Amelie, een vrouw die van haar fiets wordt getrokken door een man met een masker op. Hij sluit haar op en het enige wat Amelie voor ogen heeft is hoe ze dit gaat overleven. We lezen ook vanuit een dagboek vorm. Dit blijkt de man met het masker te zijn die Amelie ontvoerd heeft.

Haak weet me weer helemaal in haar verhaal te trekken. Met ieder hoofdstuk kruipt het verhaal meer onder mijn huid en wil ik weten hoe het precies zit. Dit weet deze schrijfster iedere keer met me te doen. Ik denk zelfs wel dat zij mijn favoriete thrillerschrijfster op het moment is, ze heeft me nog geen enkele keer teleurgesteld.

Met ieder hoofdstuk dat we lezen krijgen we meer inzichten in het brein van de dader. Dit zorgt voor nog meer diepgang in het verhaal. De hoofdstukken vanuit Amelie zorgen voor spanning, zij maakt zoveel mee en alles lijkt haar wel te overkomen. En je kunt wel zeggen dat Haak een meester is in plottwist. Zij weet mij gedurende het verhaal meerdere keren op het verkeerde been te zetten. Wanneer ik dan denk alles uitgedokterd te hebben gebeurd er weer iets heel anders.

Wederom een meesterlijk goede thriller van Haak. Een must-read voor alle thriller fans!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *