Hamley Books

Geheugenspel – Nina Verheij

Ik mocht van Uitgeverij Hamley Books meelezen in de blogtour rondom het tweede boek van Nina Verheij waarin Emily de hoofdrol speelt. Ik wil de uitgever dan ook bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Geheugenspel
Auteur: Nina Verheij
Uitgever: HamleyBooks
Aantal pagina’s paperback: 323
ISBN: 9789463967518

Auteur:

Nina Verheij (1984) studeerde Nederlands aan de Universiteit Leiden. Ze verdeelt haar tijd tussen schrijven en het verzorgen van online schrijfcursussen. Daarnaast is ze actief als copywriter en online marketeer. Ze woont sinds 2011 in Haarlem.

Korte samenvatting:

Hoe zuiver is jouw geweten? ‘De verkeerde dader heeft vastgezeten voor de dood van je vader.’ Sinds Emily deze woorden te horen kreeg, wordt de jonge rechercheur achtervolgd door vragen. Wie was daadwerkelijk de schutter en waarom heeft degene die gevangenzat bekend? Wanneer Emily op onderzoek uitgaat, wordt ze meteen op de proef gesteld. Ze zal moeten samenwerken met haar vaders vroegere partner Paul, de man die ervoor verantwoordelijk is dat ze nog elke dag worstelt met de keuzes die ze anderhalf jaar geleden maakte. Kan ze zich tijdelijk over haar schuldgevoelens heen zetten om alle feiten op tafel te krijgen? Tijdens haar zoektocht naar de waarheid ontdekt Emily dat ze niet de enige is die wordt achtervolgd door spoken uit het verleden. Wie kan ze vertrouwen bij het ontrafelen van alle geheimen en wie heeft zijn eigen verborgen agenda?

Wat vond ik ervan?:

Emily blijft steeds de woorden horen die ervoor zorgen dat ze vraagtekens stelt bij de dood van haar vader. ‘De verkeerde dader heeft vastgezeten voor de dood van je vader’. Emily gaat door deze woorden op onderzoek uit, ze wil nu dan ook de onderste steen boven hebben en weten wie haar vader vermoord heeft.

Emily start in dit onderzoek door met iemand uit het verleden samen te werken. Niet iedereen is het hiermee eens. Maar voor haar staat deze persoon gelinkt aan haar vader en zij weet dat deze meer antwoorden op haar vragen heeft. Maar zelfs nu twijfelt ze soms nog aan de woorden die deze uitspreekt.

Gaandeweg het verhaal blijkt niet dat alleen Emily achtervolgd wordt door gebeurtenissen uit het verleden. Ze twijfelt soms aan wie ze wel en niet kan vertrouwen. Dit zorgt voor een blijvende spanning in het verhaal. Je wordt erin getrokken. Want net als Emily wil je als lezer ook weten hoe het nu allemaal precies zit.

In dit deel waarin Emily de hoofdrol speelt keren ook personages terug uit het ‘Fatale keuzes’. Deze ken je als lezer al en hierdoor voelt het toch wel als een soort van thuiskomen. Ook leren we nieuwe personages kennen, die niet allemaal even lief zijn.

Aan het einde komen alle lijntjes die Verheij uitgezet heeft weer mooi samen waardoor dit verhaal afgesloten kan worden. Ik begreep van de schrijfster dat ze al schrijft aan een volgend deel waar Emily weer in mee speelt. Ik ben hier dan ook weer benieuwd naar. Kom maar op!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *