Hamley Books

De pijn die wij verbergen – Monica Haak

Ik mocht voor Uitgeverij Hamley Books meelezen in de blogtour rondom de young adult van Monica Haak. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De pijn die wij verbergen
Auteur: Monica Haak
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina´s: 325
ISBN: 9789464510164

Korte samenvatting:

Als Fleur op haar Instagram-story een vervelende reactie krijgt van een anoniem account, neemt ze het eerst niet zo serieus. Maar als er steeds gemenere berichten volgen, wordt Fleur beetje bij beetje overgenomen door haar angsten. Hoe kunnen berichten zoveel pijn doen? Wie zit er achter dit account? Fleur heeft hulp nodig om de ballen in haar leven hoog te houden, maar als je niet meer weet op wie je kunt vertrouwen…

Fleurs beste vriend Matt heeft zijn eigen struggles. Zijn nieuwe vriendin lijkt het niet goed met Fleur te kunnen vinden en hij heeft veel studiekeuzestress. Matts strenge ouders hebben een andere toekomst voor hem voor ogen dan hijzelf. Ook bij hem bouwt er een hoop spanning op, maar hij weet niet hoe hij hiermee om moet gaan…

Wat vond ik ervan?:

Vanaf het moment dat Sandra van Hamley Books de coverreveal van deze young adult deelde was ik fan. De kleurencombinatie zorgt ervoor dat ik het boek ook zeker in de winkel zou oppakken. We lezen dit verhaal vanuit twee perspectieven namelijk Fleur en haar beste vriend Matt. Ze zijn al jaren bevriend. Maar wanneer Matt een vriendin krijgt die niet zo goed samen gaat met Fleur. En die laatste vervelende berichtjes krijgt komt de vriendschap toch wel op spanning te staan.

Fleur is iemand die helemaal gaat voor het acteerwereldje en wanneer ze dan ook nog eens de hoofdrol in de schoolmusical krijgt lijkt het allemaal goed te gaan. Tot ze nare berichtje gaat ontvangen via haar Instagram-account. Matt krijgt een vriendin, Vanessa. Samen hebben ze het erg fijn, maar Vanessa in combinatie met Fleur dat is niet de beste match. De vriendschap komt dan ook in gevaar. Daarbij hebben beide hoofdpersonages ook nog hun eigen struggles. Matt die strenge ouders heeft en Fleur die gepest wordt.

Deze young adult geeft ons de nodige middelbare school drama´s. Zeker een herkenningspunt voor de lezers van dit genre. Hier scoort Haak toch wel punten mee. Het thema pesten weet ze goed neer te zetten en ook zeker hoe diegene die gepest wordt zich voelt. Je gaat je naarmate het verhaal steeds meer inleven in Fleur en wilt wel tegen haar schreeuwen: ´Praat met iemand!´.

Haak weet de spanning goed strak te houden beide perspectieven. Mooi ook hoe deze in elkaar overvloeien. Je ziet sommige momenten vanuit zowel Fleur als Matt en dit geeft je een volledige inkijk in het verhaal. Met dit boek weet Haak mij te boeien, te fascineren en daardoor in een ruk uit te laten lezen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *