Hamley Books,  Uitgeverij Hamley Books

Hamley in de sneeuw – Sandra J Paul

Ik mocht voor Uitgeverij Hamley Books meelezen in de blogtour rondom het derde avontuur van Hamley. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van het boek:

Titel: Hamley in de sneeuw
Auteur: Sandra J. Paul
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s: 108
ISBN: 9789464208474

Korte samenvatting:

Het derde boek in de succesvolle Hamley kinderboekenreeks Het kleine zwarte katje Hamley woont met haar moeder en haar zusjes in een groot huis met een prachtige tuin. Op een winterse ochtend wordt de wereld bedolven met sneeuw. Nieuwsgierig trekt Hamley de tuin in. Ze rent door de sneeuw naar de weilanden erachter. Daar ziet ze vreemde sporen in de sneeuw van dieren die ze nog niet kent. Hamley gaat nieuwsgierig op onderzoek uit, en komt zo in een magische winterse wereld terecht met bijzondere dieren.

Wat vonden wij ervan?:

Wat een genot om wederom een avontuur van Hamley te mogen lezen. Dit keer ontdekt kleine Hamley sneeuw. Hij weet nog niet wat het is, want hij is nog maar klein. Zoals we al uit eerdere boeken gewend zijn weet kleine Hamley altijd het avontuur op te zoeken en ook in dit deel is dat zeker het geval. Ze vindt op een winterse ochtend allemaal vreemde sporen in de sneeuw van dieren die ze nog niet kent. Zo nieuwsgierig als ze is gaat ze op onderzoek uit en ontmoet hele bijzondere dieren.

Chapeau, Sandra flikt het met dit derde deel wederom een verhaal vol fantasie te creëren, dat ieder kind zeker zal weten te waarderen. Kleine Hamley wordt steeds groter, maar nog steeds ontdekt ze allemaal nieuwe dingen. Is het niet met haar zusjes of moeder dan is het wel met B-Boy. De vriendschap tussen deze twee lijkt in dit verhaal alweer wat gegroeid. Mooi om dit proces ook mee te mogen maken.

De fantasie waarmee Sandra het pad van Hamley weet neer te zetten fascineert me. Ze neemt mij als volwassen lezer mee in het kinderlijk tafereel en ik voel me helemaal opgenomen door de omgeving en alles wat de kleine zwarte kat beleefd. Fijn dat een kinderboek dit bij mij weet los te maken. Britt vindt het een leuk verhaal, ze houdt zelf ook van sneeuw en is blij dat Hamley dit nu ook ontdekt heeft.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *