Hamley Books

Verknipt – Sandra J. Paul

De boeken van Sandra J. Paul zijn echt een mustread. Dus toen ik deze pyschologische thriller voorbij kwam wist ik deze wil ik lezen. Ik wil Uitgeverij Hamley Books bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Verknipt
Auteur: Sandra J. Paul
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina´s: 367
ISBN: 9789464510607

Korte samenvatting:

Zoey raakt zwaargewond bij een roofoverval die compleet uit de hand loopt. Als gevolg van het drama vervreemdt haar man Philip van haar, en lijdt ze zelf aan een zware depressie. Avond na avond dwaalt ze rond in Central Park, tot ze op een dag Vivian tegenkomt. Zij geeft haar moed, kracht en zelfvertrouwen. Tot Philip aankondigt dat hij haar gaat verlaten, en het sprankeltje hoop dat ze nog over heeft om haar huwelijk te redden, vervliegt. Zoey wordt aan de deur gezet en moet zich noodgedwongen beredderen. Terwijl ze de scherven van haar leven tracht op te rapen, geraakt ze alsmaar dieper verwikkeld in de duisternis die al zolang om haar heen sluimert.

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit Zoey. Zij is getrouwd met Philip maar raakt van hem vervreemd na een roofoverval die uit de hand loopt. Als het gevolg hiervan vervreemdt Zoey van haar man en raakt ze steeds dieper in haar depressie. Ze dwaalt veel rond, totdat ze op een avond Vivian tegen komt. De vrouwen hebben direct een klik en dit geeft Zoey net dat sprankeltje hoop om weer te genieten van haar leven. Philip zegt op een dag dat hij van haar wil scheiden. Hij ziet het huwelijk met Zoey niet meer zit en heeft zijn geluk elders gevonden. Elke sprankje hoop dat Zoey bezat verliest ze op die dag. Ze wordt de deur uitgezet en moet zich zien te redden.

Sandra weet me geheel in dit verhaal te trekken. De duistere kant van Zoey weet zij heel goed neer te zetten. Je geloofd wat deze schrijfster neerzet. Zoey probeert haar leven weer op te bouwen nadat zij door Philip uit huis is gezet. Gelukkig heeft ze haar vriendin Vivian die haar probeert te helpen. Echter merk je gaandeweg het verhaal dat Vivian zichzelf niet helemaal laat zien en wanneer het deze dame niet naar de zin gaat, dan gaat ze gewoon weg. Te pas en te onpas.

Op haar nieuwe stekkie komt Zoey in contact met haar onderbuurman Mac. Hij is arts in het ziekenhuis en staat altijd ´aan´. Hij wordt gaandeweg de hoofdstukken en de obstakels die Zoey overwint een steeds hechtere vriend. Zoey zit regelmatig aan zijn keukentafel om samen te eten en schuiven erna door om film te kijken op de bank. Zoey voelt zich steeds meer op haar gemak bij hem.

Zoey komt zoals je kunt lezen voor obstakels te staan. Zij lijkt altijd op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats te zijn. En dat zorgt voor veel roering voor dit personage. En of ze dit kan overwinnen? Dat ga je alleen maar te weten komen wanneer je deze verknipte thriller gaat lezen.

Sandra weet me vanaf de eerste letter te boeien. Zoey is een personage waarvan je wilt weten hoe het allemaal voor haar gaat verlopen. Ze lijkt voor het ongeluk geboren. Dit boek is opgedeeld in drie delen. In het derde deel geeft Sandra je de puzzelstukjes die je nodig hebt om het verhaal compleet te zien. En dan pas kun je zeggen dat dit echt een verknipt-goede-thriller is. You did it again, Sandra!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *