Hamley Books

Het Dorp – Belinda Aebi

Ik had de eer om mee te mogen doen aan de blogtour rondom het boek Het dorp van Belinda Aebi voor Uitgeverij Hamley Books. Bedankt hiervoor šŸ™‚

Gegevens van dit boek:

Titel: Het Dorp
Auteur: Belinda Aebi
Uitgeverij: Hamley Books
Aantal pagina’s paperback: 374
ISBN: 9789463967020

Auteur:

Belinda Aebi is een auteur die al jarenlang haar sporen verdient in de misdaadwereld. Tien succesvolle thrillers gingen vooraf aan Het Dorp, zoals Troebel Water, Comeback, Ademnood en Nepvlees.

Korte Samenvatting:

Eline Jehaes, een jonge journaliste, strandt met autopech in Koolbeke. Ze gaat op zoek naar hulp in dit geƎsoleerde dorp aan de oevers van de Durme maar ontdekt dat ze er niet welkom is en dat er vreemde dingen gebeuren. Haar nieuwsgierigheid wordt geprikkeld wanneer ze merkt dat er een groep mensen woont met een uitzonderlijke, erfelijke aandoening.
Ze krijgt onderdak bij Sylvia, de uitbaatster van de herberg ‘De Koolputten’. Wanneer het lichaam van een jonge, zwangere vrouw uit een beerput wordt gehaald, gaat Eline dieper in het verleden graven. Ze moet te weten komen wat er zich heeft afgespeeld en waarom er over het dorp een dichte sluier van geheimen hangt.

Cover:

De cover van dit boek laat huizen zien achter bomen. Dit geeft voor mij al meteen een mysterieus tintje aan de cover waardoor ik geĆÆnteresseerd raak. De kleuren van deze cover zijn ook wat duister wat ik goed bij een thriller vind passen.

Het Verhaal:

Eline komt stil te staan met pech. Hierdoor strand zij in het plaatsje Koolbeke. Vanaf het eerste moment dat ze contact met de mensen wil maken lijkt er iets mysterieus te zijn. Ze komt er al vrij snel achter dat dit een hechte gemeenschap is met veel regels. Maar ook wonen er mensen met een erfelijke aandoening, waardoor Eline nog meer gefascineerd word.
Wanneer Eline onderdak kan krijgen bij Silvia en er rond diezelfde tijd een lichaam wordt gevonden in een beerput, gaat Eline dieper graven in het verleden van dit dorp en de mensen die er wonen. Dit wordt haar niet door iedereen in dank afgenomen.

Wat vond ik ervan?:

Dit verhaal heeft vanaf de eerste pagina een mysterieuze spanning te voelen. Waardoor je wilt blijven doorlezen.

Deel 1 gaat over Eline. In dit deel is vooral de mysterie te proeven die ze ondervind in het dorp waar ze terecht is gekomen. Ik vind dit goed weergegeven en doordat je dit ‘proeft’ wil je ook blijven doorlezen.
In deel 2 van dit verhaal maak je kennis met Hugo, de CEO van een gezondheidsbedrijf. Dit deel start meteen met spanning, de ene gebeurtenis wordt vervolgd door de ander waardoor de spanning er goed in blijft.
Deel 3 gaat over Lea, de vrouw van Hugo. Dit hoofdstuk bevat voor mij niet veel spanning of mysterie. Maar in dit deel vallen wel de puzzelstukjes in elkaar.
In het laatste deel vallen alle puzzelstukjes samen. Een mooi in elkaar gezet einde.

De personages in dit boek worden goed beschreven. Je kunt ze een echt gezicht geven en voelt de emoties die ze tijdens het verhaal ervaren. Een compliment naar Aebi hiervoor.

De hoofstukken zijn van een prima formaat. Er is of veel mysterie, spanning of er is sprake van een emoties waardoor je wilt blijven doorlezen. Je wordt in het verhaal gezogen en het liefst lees je hem in Ć©Ć©n ruk uit.

Dit boek bevat een mix van thriller en tragedie. Deze mix kan ik waarderen heb ik gemerkt tijdens het lezen van dit verhaal. Door de tragedie heeft de thriller waarde van dit boek voor mij meer impact.

De erfelijke ziekte in dit boek wordt in detail uitgewerkt. Ik hoef dus zelf geen research te doen. Het wordt zo uitgelegd dat zelfs een leek wel begrijpt wat er door deze ziekte gebeurt met je lichaam.

In dit boek komen ook verschillende emoties voor. Jaloezie, angst, verdriet en schaamte passeren de revue. Het is zo beschreven dat je deze emoties ook kunt voelen tijdens het lezen.

Het geloof speelt in dit verhaal ook een rol. Dit is wederom mooi uitgewerkt.

Al met al een boek wat ik snel uit had omdat ik wilde weten hoe, wat en waarom. Ik ben door dit verhaal fan geworden van Belinda Aebi en haar voorgaande boeken staan nu op mijn lijstje voor nog aan te schaffen boeken.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *