Hamley Books

Blauw – J. B. Ocean

Ik was een van de gelukkig om mee te mogen doen aan de blogtour rondom het boek Blauw van J.B. Ocean voor Uitgeverij Hamley Books.

Gegevens van dit boek:

Titel: Blauw
Auteur: J.B. Ocean
Uitgeverij: Hamley Books
Aantal pagina’s paperback: 229
ISBN: 9789463967037

Korte Samenvatting:

De Antwerpse galeriehoudster Olivia worstelt al jaren met schuldgevoelens en verdriet. Haar vriendin Ella is de enige die haar geheim kent. Wanneer Olivia geen uitweg meer ziet, vindt Ella dat het tijd wordt dat Olivia de waarheid vertelt over wat er die zomer in Normandië is gebeurd. Maar dan blijkt dat Olivia niet de enige is die dingen verzwijgt en een zoektocht naar antwoorden begint.

Blauw is een verhaal waarin vriendschap centraal staat. Het is een roman over liefde en eenzaamheid waarin familie de rode draad is, ook al is die draad gebroken.

Cover:

De cover van dit boek spreekt me meteen aan. Het is net alsof het boek ingepakt zit en je een kleine inkijk krijgt in het tafereel wat zich afspeelt.

Het verhaal:

Olivia worstelt al een tijdje met haar gevoelens, haar schuldgevoelens van jaren geleden. Onder aandringen van haar vriendin Ella gaat Olivia in therapie bij Nina. Daar krijgt ze een spiegel voor gehouden en begint Olivia te vertellen over haar jeugd en het grote geheim wat ze mee draagt.

Wat vond ik ervan?:

Wauw wat een verhaal! Wat een spinnenweb aan leugens om alles bij elkaar te kunnen houden.

Alle personages in dit boek worden goed uitgewerkt. Je kunt je een beeld maken van ze en ze zijn allemaal identiek in hun eigen ik. Ze worden zo beschreven dat ze voor je gaan leven tijdens het lezen van dit verhaal.

Ik vind Olivia een zeer interessant persoon. Ik kan wel zeggen dat dat een personage is waar ik na het lezen van het verhaal nog steeds mee bezig was.
Echter vind ik in het boek een min punt naar voren komen. Ik vind de beweegredenen van moeder Rosalie niet geheel tot zijn recht komen en soms wat onduidelijk.

In dit verhaal staat vriendschap boven aan. Wat mooi om te lezen hoe vriendschap je net een duwtje in je rug kan geven. Hoe ze de schouder zijn wat je op kunt uit huilen. Maar ook staat familie in dit boek centraal.

Het is mooi om te zien hoe de familie geheimen op het laatst in het verhaal openbaar worden en je zo als lezer duidelijkheid krijgt.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *