Hamley Books

Night Thinker – Luna van Roosen

Ik mag me gelukkig prijzen dat ik van Uitgeverij Hamley Books dit tweede deel van Luna van Roosen mocht lezen voor hun blogtour. Ik heb het eerste deel van Luna al eerder mogen lezen. Dankjewel Hamley Books voor het opsturen van het boek.

Gegevens van dit boek:

Titel: Night Thinker
Auteur: Luna van Roosen
Uitgeverij: Hamley Books
Aantal pagina´s: 247
ISBN: 9789463967112

Auteur:

Luna van Roosen werd op kerstavond 1999 geboren. Zij woont in het mooie landelijke Sint-Amands, aan de oevers van de Schelde. Schrijven is haar grootste passie, die zij combineert met haar studies. Day Dreamer is haar Young Adult-debuut.

Korte Samenvatting:

“Dit is mijn verhaal, mijn eigen sprookjesachtige vertelling over een droomprins en een kasteel vol familiegeheimen. Een verhaal dat zo verkeerd loopt dat het mijn leven in groot gevaar brengt.”

Lora’s aankomst in het kasteel stond niet in de sterren geschreven. Toch ontrafelt ze onder de sterrenhemel beetje bij beetje Bobby’s familiegeheimen.

Elke nacht werpt de maan nieuw licht op Bobby’s verhaal. Lora wil zijn waarheid ontdekken, maar bij elke ontdekking komt ook haar eigen veiligheid verder in het gedrang.

Is zij in staat om eindelijk rozen te doen bloeien? Of zal ze nooit ontdekken welke rol voor haar is weggelegd in dit sprookje?

Night Thinker is het tweede en laatste deel uit een tweeluik, het slot op het succesvolle Day Dreamer.

Cover:

De cover van dit boek vind ik erg mooi. Waar op het eerste deel van deze serie een vrouw de voorkant sierde, staat hier een man op de cover. Ik neem aan dat dit Bobby is. Aan de hand van hoe hij beschreven is in beide delen is het een goed uitgekozen prent.

Het verhaal:

We gaan verder waar we in deel een gestopt zijn. Lora zit in een kasteel waar een heleboel mysterie is. Mensen hebben geheimen en doen daardoor geheimzinnig. Lora probeert stukje voor stukje te ontrafelen wat de geheimen zijn van Bobby. Wie kan ze vertrouwen en wie niet? En komt haar het plekje wat voor haar is weggelegd in dit sprookje tegemoet?

Wat vond ik ervan?:

Dit verhaal begint waar we in deel een gestopt zijn. Heerlijk om door te kunnen lezen.

Wederom wil ik Hamley Books een compliment geven voor de vormgeving van dit boek. Ieder hoofdstuk begint met een mooie prent en in het verhaal komen getekende prenten voor die heel mooi bij dit verhaal passen.

De personages in dit boek zijn de personages waar je in deel een ook al kennis meegemaakt hebt. Je wordt weer omringd door ´bekende´ mensen en het voelt fijn weer in hun aanwezigheid te mogen zijn.

In dit boek heb ik een paar keer de associatie met het sprookje Roodkapje gehad. Heel leuk om die link dan te leggen maar dat het toch anders verlopen gaat. De sprookjes elementen in dit verhaal vind ik mooi. Ik vind ze in deel twee zelfs mooier tot hun recht komen dan in deel een.

Door de vlotte schrijfstijl van Luna van Roosen laat het verhaal zich lekker lezen. Jammer dat de serie nu afgelopen is. Ik ben benieuwd wat Luna in de toekomst nog uit gaat brengen!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *