HarperCollins,  Uitgeverij HarperCollins

Het kleine café in Kopenhagen – Julie Caplin

Ik mocht voor Uitgeverij HarperCollins deze roman lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Het kleine café in Kopenhagen
Auteur: Julie Caplin
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s paperback: 393
ISBN: 9789402708271

Korte samenvatting:

Wanneer een belangrijke promotie voor haar neus wordt weggekaapt (nota bene door haar vriendje), ziet Kate het even niet meer zitten. Maar dan krijgt ze een nieuwe kans om zich te bewijzen. Voor een Deens warenhuis mag ze een persreis naar Kopenhagen organiseren! Het blijkt echter nog niet mee te vallen om iedereen in haar groep in het gareel te houden. Vooral Ben niet, een journalist die haar voortdurend dwarszit. Maar tot haar ergernis vindt ze hem toch wel heel erg leuk.
Gelukkig kan ze elke dag even uitpuffen in een knus cafeetje, waar ze de ontspannen Deense manier van leven, hygge, ontdekt en zich steeds meer begint af te vragen of ze eigenlijk wel zo gelukkig is met haar hectische Londense bestaan…

Wat vond ik ervan?:

In het begin van dit boek wordt het Kate niet makkelijk gemaakt. De promotie waar ze halsreikend naar uit heeft gekeken passeert haar en gaat naar haar vriendje. Kate ziet het even niet meer zitten, ze heeft zo hard haar best gedaan. Maar dan komt er een nieuwe kans om te hoek waarmee ze zich kan bewijzen. Voor een Deens warenhuis mag ze een persreis naar Kopenhagen organiseren. Uiteraard lijkt dit alles niet zo makkelijk. Ze moet de groep waarmee ze die reis maakt in het gareel houden, en daarbij dwarsboomt Ben haar enorm. Hij heeft overal wel een mening over en wil aan niets mee doen. Maar ergens merkt Kate dat ze hem toch wel heel erg leuk vindt.
Tijdens deze reis vraagt Kate zich meerdere malen af of haar leven echt zo fijn is als ze zich altijd heeft voorgehouden. De Deense manier van leven vindt zij ook wel heel erg fijn.

Deze reist opent Kate haar ogen meerdere malen en dat is prettig om mee te mogen maken. Overal komt zij gelukkiger uit of weet ze de beste keuze te maken om er gelukkiger van te mogen worden. De reis is een lust om te lezen, vooral alle metgezellen die met haar meereizen vullen deze passages enorm aan. Ieder heeft een eigen leven, hun eigen sores en proberen op ieders manier deze op te lossen. Er ontstaat zowaar echte vriendschap tussen bepaalde karakters. We mogen ook de liefde in dit verhaal niet uitsluiten. Niet alleen de liefde voor elkaar, maar ook de liefde voor een gelukkiger leven. Een niets moet alles mag mentaliteit.

De schrijfstijl van Caplin heb ik als erg prettig ervaren. Dit was voor mij mijn eerste kennismaking, maar zal deze zeker in de gaten gaan houden. Houdt je van een roman met meerdere verhaallijnen waar het een en ander in gebeurd dan is dit zeker een verhaal voor jou.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *