HarperCollins,  Uitgeverij HarperCollins

Je moest eens weten – Gillian King

Ik mocht voor HarperCollins het nieuwe verhaal van Gillian King lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor de epub.

Gegevens van dit boek:

Titel: Je moest eens weten
Auteur: Gillian King
Uitgever: HarperCollins
Ebook

Korte samenvatting:

Billy heeft het flierefluitersyndroom. Haar vriendinnen wonen samen, krijgen kinderen en hebben een indrukwekkende carrière. Maar Billy heeft geen huisje, boompje of beestje. Alleen een nietszeggende baan op een afdeling waar niemand haar ziet staan en directeur Matthew haar nog steeds Jilly noemt. Superirritant natuurlijk, dus waarom ze zich dan toch stiekem tot hem aangetrokken voelt is haar een raadsel. Matthew is tien jaar ouder, laat nooit iets los over zichzelf en is allesbehalve populair. Maar toch hééft hij iets.
Nadat ze op een werktrip per ongeluk bij elkaar op de hotelkamer zijn beland, krijgt Billy steeds meer gevoelens voor hem. Maar waarom probeert hij haar op afstand te houden? En waarom is zijn verleden zo’n verboden onderwerp? Tot overmaat van ramp duikt er ook nog iemand op die beweert meer over Matthew te weten…

Wat vond ik ervan?:

Dit is niet het eerste verhaal van wat ik van Gillian lees. Haar vorige heeft me enorm weten te raken. Toen ik zag dat er een nieuwe roman van haar hand kwam was ik al enthousiast, de flaptekst en cover zorgden nog meer voor dat gevoel.

We lezen dit verhaal vanuit Billy, zij is een flierefluiter. Zij vindt het allemaal wel best, al merkt ze steeds meer een knagend gevoel op. Al haar vriendinnen gaan samenwonen, krijgen kindjes. Billy is zoals ze dat noemen een echte job-hopper. Wanneer ze zich ergens niet meer op haar plek voelt gaat ze op zoek naar iets nieuws.

Het baantje waar ze momenteel werkt, daar kan ze onopgemerkt zijn. Ze wordt door de directeur nog altijd Jilly genoemd. En wat ze hier het meest irritant aan vindt is dat ze haar baas, meneer de directeur wel heel erg aantrekkelijk vindt. Echter is Matthew tien jaar ouder dan dat zij is. Hij is een enorme binnenvetter en lijkt geen emoties te kunnen, maar toch voelt Billy zich enorm tot hem aangetrokken.

Nadat ze op een werktrip bij elkaar op de hotelkamer terecht komen is het hek helemaal van de dam. Billy blijft maar aan Matthew denken. Hij probeert haar echter op afstand te houden, maar of dit lukt?

Gillian, wat een heerlijk verhaal weer. Ik heb menig keer lachend achter mijn boek gezeten. Je humor-sausje in een verhaal kan ik zo enorm waarderen. Echter weet je ook de moeilijkere thema´s in je verhalen te verwerken waardoor het toch een boek met een body wordt. Ik heb enorm genoten van Billy haar openheid, haar trekje wanneer ze nerveus is dat ze dan gewoon zegt wat er in haar opkomt. Maar ook Nina´s personage heb ik als prettig ervaren. Een kleine persoonlijkheid met een groot verleden.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *