HarperCollins,  Uitgeverij HarperCollins

Jasmijnserie 2 – De Jasmijntuin – Elena Conrad

Na het lezen van het eerste deel in deze serie was ik heel erg benieuwd hoe het verder zou gaan verlopen voor Giulia en Marco. Ik wil Uitgeverij HarperCollins bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De Jasmijntuin
Auteur: Elena Conrad
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina´s: 302
ISBN: 9789402711226

Korte samenvatting:

De zomer is aangebroken in Ligurië; bij de villa op de klif staan de jasmijnstruiken al volop in bloei. Giulia’s avontuur om de jasmijn- en olijfboomgaard van haar grootvader over te nemen heeft zijn vruchten afgeworpen.
Om het succesvolle eerste jaar te vieren nodigen Giulia en haar vriend Marco iedereen uit voor een groot feest, en Marco heeft een spectaculaire verrassing geregeld.
Maar de feestvreugde wordt overstemd door verschrikkelijk nieuws: Marco’s zus is opgenomen in het ziekenhuis. Plots slaat de stemming om en raken de gebeurtenissen in een stroomversnelling. Giulia’s geloof in een goede afloop wordt danig op de proef gesteld. Alleen samen kunnen zij en Marco de boomgaard redden en de familie bij elkaar houden…

Wat vond ik ervan?:

In dit tweede deel in de Jasmijnserie is de zomer aangebroken en staan de jasmijnstruiken in volle bloei. De dromen van Giulia om van de jasmijn- en olijfboomgaard een succes te maken lijkt zijn vruchten af te werpen. Om dit eerste jaar goed af te sluiten organiseren Giulia en Marco een groot feest. Tijdens deze avond heeft Marco iets speciaals in petto.
Al snel wordt de feestvreugde verstoort. Laura de zus van Marco ligt in het ziekenhuis. Het gaat niet goed met haar. Alles gebeurd razendsnel. Lukt het Marco en Giulia om de familie bij elkaar te houden?

We lezen in dit tweede deel hoe Giulia steeds meer haar draai weet te vinden in de jasmijnvilla. Hierdoor groeit zij als mens ook in dit verhaal. Zij runt samen met Loretta en Fluvio de hele boomgaard en samen maken ze plannen die ze voorzetten. Marco is erg blij met zijn meisje, maar soms weet zijn jaloezie nog wel eens zijn kop op te steken. Dat zorgt voor ons als lezer voor leuke momentjes.

In dit boek gaat toch wel veel naar het personage Laura. Zij is ziek en ligt in het ziekenhuis. Tijdens deze tijd zorgen de ouders van Laura maar ook Giulia en Marco voor Laura´s dochter Aurora. Laura is een sterk karakter dat weet wat ze wel en niet wilt en dat maakt het proces soms wat hobbeliger.

Het is aan Giulia en Marco om de familie bij elkaar te houden in deze tijd. Samen niet alleen geluk vieren maar ook samen vechten voor wat goed voor de familie is. Hierin zijn deze twee wel heel erg sterk. En dat maakt dat het een prettig paar is om over te lezen. Samen maken ze veel mee maar ook ieder apart moet zijn weg volgen om te krijgen wat ze willen. Waar het vooral om draait is vertrouwen.
Echter heb ik ook enorm genoten van de vader van Marco. Ik kan hem echt visualiseren en dat maakt dit personage leuk! Ik heb genoten van dit tweede deel en als je van een roman houdt met inhoud dan is dit zeker iets voor jou.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *