HarperCollins

Ik vergeet je niet – Gillian King

Ik mocht voor Uitgeverij HarperCollins de nieuwe roman lezen van Gillian King. Ik kreeg in eerste instantie van hen een EPUB. Later bleek dat ik via Chicklit.NL een fysiek exemplaar kreeg. Ik wil ze beide dan ook bedanken.

Gegevens van dit boek:

Titel: Ik vergeet je niet
Auteur: Gillian King
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s paperback: 302
ISBN: 9789402707113

Auteur:

Gillian King (1978) is een van de grootste feelgoodschrijvers van Nederland. Haar boeken kenmerken zich door een combinatie van herkenbare emotionele gebeurtenissen, levensechte personages en een maatschappelijk geëngageerde laag. Haar vorige roman ‘ik mis je’ werd verkozen tot Chicklit van het jaar.

Korte samenvatting:

Maddy heeft altijd in de schaduw van haar zus Elisa gestaan. Elisa was overal goed in en werd op handen gedragen door hun ouders. Zij wel. Maar Elisa is er al bijna tien jaar niet meer.
Op een dag loopt Maddy op een plein in de stad Frenk tegen het lijf, de ex-vriend van haar zus. Zij herkent hem meteen, hij haar niet. Maddy weet weinig van hem, maar één ding is zeker: Frenk is foute boel. Wat is er tussen die twee gebeurd? Is hij wel te vertrouwen? En waarom staat hij daar zó ongelooflijk sexy te doen, dat ze daar niet meer helder over na kan denken?
 

Wat vond ik ervan?:

Vanaf het eerste moment word ik in het verhaal getrokken. De luchtigheid die Gillian erin weet te verweven ondanks het toch wat hevige thema vind ik erg fijn om te lezen.

We lezen dit verhaal vanuit Maddy en Elisa. Zij zijn zusters. Helaas is Elisa 14 jaar geleden overleden. Maddy voelde zich nooit goed genoeg voor haar ouders. Niet toen Elisa nog leefde en nu ook niet, ze houden maar een façade als ze elkaar zien. Op een dag ziet Maddy Frenkie, de vroegere vriend van haar zus Elisa. Ze blijken een enorme aantrekkingskracht tot elkaar te hebben waar zeker iets mee gedaan moet worden.

Maddy kamt nog steeds met het feit dat ze zich minder voelt. En dit voelt ze ook tijdens haar omgang met Frenkie. Hij verkeerd in andere kringen dan waar zij zich in wilt begeven. Maar de liefde die ze voor hem voelt is enorm. Je voelt als lezer echt de tweestrijd die ze voert met deze gevoelens.

De ouders in dit verhaal.. tsja.. ik zal netjes moeten blijven. Maar mijn god wat kon ik die moeder wat aan doen. Zo ga je niet met je dochters om. Zo ga je met geen enkel kind om. Achteraf gezien moet ik lachen om de ergernis die ik voelde voor deze vrouw. Zeker ook een chapeau naar Gillian, dat ze me dat gevoel als lezer kon geven.

Uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes in elkaar en is dit met verve een goede roman te noemen als je het mij vraagt. Ik heb al een boek van Gillian King in mijn kast staan, maar nog nooit gelezen. Ik kan je vertellen dat ik na het lezen van dit verhaal zeker dat boek ook nog eens op ga pakken om te lezen. Gillian, je hebt er een fan bij!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *