HarperCollins

Nooit meer hetzelfde – Susan Muskee

Ik heb al eerder werk van Susan Muskee gelezen. Toen ik een persbericht kreeg van HarperCollins dat haar eerste fysieke boek eraan kwam was ik direct enthousiast. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Nooit meer hetzelfde
Auteur: Susan Muskee
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina´s: 367
ISBN: 9789402710649

Korte samenvatting:

Claudette heeft alles. Als de succesvolste relatietherapeut van het land weet ze elke relatie weer op de rit te krijgen. Haar praktijk heeft een ellenlange wachtlijst, haar boek met relatietips is toe aan de twaalfde druk en een plekje bemachtigen voor haar onlinecursus is slechts weggelegd voor the lucky few. Ook haar eigen huwelijk met jeugdliefde Lammert is er een volgens het boekje, met als kers op de taart hun tweeling Rijk en Eloise. Kortom: Claudettes leven is perfect.
Totdat Lammert op een doodgewone woensdagavond de drie woorden uitspreekt die ze nooit had verwacht: ‘Ik wil scheiden.’ Het kunnen lijmen van andermans huwelijk is één ding, maar hoe red je dat van jezelf?

Wat vond ik ervan?:

Kan de succesvolste relatietherapeut van het land haar eigen huwelijk redden?
Deze zin op de cover van het boek zorgt er meteen voor dat ik gefascineerd ben. Want een relatietherapeut die in een wankel huwelijk staat, Susan hoe verzin je het?!

We lezen dit verhaal vanuit het oogpunt van Claudette. Een succesvolle therapeut die samenwoont met haar man en hun tweeling. Ze is een van lands bekendste therapeuten die ook aan de weg probeert te timmeren met zelfhulpboeken. Een personage waarvan ik geniet. Ze is zo van haar wegen bewandelen en alles tot in de puntjes willen organiseren en het moet gaan zoals zij dat graag ziet. Dit zorgt ervoor dat ze eigenlijk op de automatische piloot leeft. Wanneer Lammert haar man aan de eettafel meedeelt dat hij wilt scheiden oppert ze meteen dat ze in therapie moeten gaan bij haarzelf. Haar hulpboek ter handen moeten nemen en stap voor stap vechten voor wat ze hebben. Claudette heeft veel aan haar broer Boaz, de broer/zus relatie tussen deze twee zit wel goed. Aan de zijlijn heeft hij toch wel invloed op het leven van zijn zus en zorgt er soms voor dat ze weer met beide voetjes op de grond staat.

Muskee weet ons lang te boeien met de stappen die Claudette en Lammert nemen. Het einde komt voor mij dan toch wel als een verrassing. Ik had dit absoluut niet zien aankomen. Een feelgood is voor mij toch wel happy ever after, maar dat gaat dus niet voor alles zo. Het doet aan het verhaal geen afbreuk, je moet het wel even laten bezinken. Want hoe dan ook ze leven lang en gelukkig.

Wat typerend is voor deze schrijfster is de humor die verweven zit in het verhaal. En daarvan kun je enorm genieten in dit boek.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *