Kabook

De dwaas – Lydia Albadoro

Ik werd door Kabook Uitgevers geselecteerd om de nieuwste thriller van Lydia Albadoro te lezen. Ik wil de uitgever dan ook bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De dwaas
Auteur: Lydia Albadoro
Uitgever: Kabook
Aantal pagina’s paperback: 300
ISBN: 9789083042428

Korte samenvatting:

Gebroken door de vermissing van zijn 11-jarige dochter Riley, en de daaropvolgende zelfmoord van zijn vrouw Sam, besluit rechercheur Connor Grant afstand te nemen van zijn oude leven. Hij leidt een teruggetrokken bestaan als schrijver, tot hij opdracht krijgt van de mysterieuze Leyla Rivers om het plaatsje Alttown te onderzoeken. Grant raakt geïntrigeerd door haar verhaal over een vreemde vloek en een vermeende erfenis in het afgelegen dorp. Hij wil antwoorden en reist af naar de oude mijnstad, die afgesloten is van de moderne wereld. De dorpelingen leven er als mormonen. De antwoorden die Grant vindt, onthullen een sinister plan. Nooit had hij kunnen vermoeden welk duister geheim Alttown verbergt.

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit Connor Garant. Hij is zijn 11 jarige dochter kwijt geraakt. Dit verlies kon zijn vrouw Sam niet aan en dit heeft haar doen besluiten een einde aan haar leven te maken. Connor heeft moeite om de dag door te komen. Hij heeft toch nog de hoop dat zijn dochter Riley leeft want er is een nooit een lichaam gevonden.

Wanneer Connor in contact komt met Leyla begint het verhaal langzaam aan te rollen. Leyla geeft Connor de opdracht om naar het plaatsje Alttown te gaan. Daar zou een vreemde vloek ronddwalen maar ook de erfenis van Leyla. Connor is geïnteresseerd en gaat naar dit dorp toe. Vanaf dan is het een rollercoaster waar je als lezer in beland. Het verhaal kroop zo onder in mijn huid in met zijn mysterieuze twisten dat ik moest doorlezen. Het liet me niet los.

De spanning en mysterie die je voorgeschoteld krijgen zorgen voor een aantrekkingskracht. Je wilt weten hoe het verhaal in elkaar zit. Maar iedere keer krijg je zo’n enorme plottwist dat je weer van voor af aan moet beginnen met je theorieën en verder moet puzzelen. Een hele fijne thriller om te lezen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *