De Crime Compagnie

Noorderlicht – Mariska Overman

Ik mocht voor Uitgeverij De Crime Compagnie het nieuwste boek van Mariska Overman lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van het boek:

Titel: Noorderlicht
Auteur: Mariska Overman
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 315
ISBN: 9789461094766

Auteur:

Mariska Overman (1970) studeerde theologie en heeft met haar man een communicatiebureau om de dood bespreekbaar te maken. Ze schreef eerder een serie rondom ex-rechercheur Isabel Dieudonné, waarvan het tweede deel ‘voltooid’ maar liefst 4 sterren kreeg in de VN thrillergids. In februari 2020 maakt ze zelf de zeiltocht uit dit boek.

Korte samenvatting:

Noor is Nederlands. Frode is Deens. Magnus is Engels. Katja is Duits. Ze hebben elkaar ontmoet op een online literair forum. Een van hen had een idee. Nu bevinden ze zich op een zeilschip in de ijzige winterkou van Noorwegen. Net als de andere passagiers zijn ze op zoek naar het befaamde noorderlicht. Maar ze zijn ook op zoek naar een slachtoffer: iemand moet dood. Dat hebben ze afgesproken. Maar zo simpel blijkt het niet te zijn.

Wat vond ik ervan?:

Allereerst werd ik verliefd op de cover van dit boek. Die sprak me zo enorm aan. Nadat ik de flaptekst gelezen had wist ik dit boek zou ik graag lezen.

We worden in dit verhaal meegenomen op een boottocht. Tijdens deze boottocht ontmoeten vier mensen elkaar in het echt nadat ze al zeker een jaar of vier met elkaar aan het chatten zijn. Noor, Frode, Magnus en Katja willen tijdens deze trip iemand vermoorden, om te kijken hoe dit voelt, of ze zich schuldig zullen voelen. Tijdens de reis op het zeilschip merk je een beetje hoe de onderlinge verhoudingen liggen. We krijgen het meest te lezen vanuit het perspectief van Noor. Wie laat zijn ware gezicht zien? Noor komt er maar niet over uit. De spanning in dit verhaal kabbelt lekker voort. Je wilt als lezer doorlezen om te kijken hoe het nu allemaal in elkaar steekt. Waarom sommige personages doen zoals ze doen? De achterdocht die ze naar elkaar hebben en met ons delen zorgt ervoor dat je als lezer zo in het verhaal zit dat je zelf mensen gaat verdenken.

Je merkt tijdens het lezen dat Mariska deze toch zelf heeft gemaakt. Ze kan heel gedetailleerd vertellen over wat je allemaal ziet tijdens de tocht en de wandelingen die ze maken. Dat vind ik zeker wel een aanvulling op het verhaal. Je waant je zelf op de zeilboot onder het gezelschap.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *