Kabook

De magiër – Lydia Albadoro

Toen ik zag dat er een nieuw boek van Lydia Albadoro kwam was mijn interesse meteen gewekt. Ik wil Kabook Uitgevers bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: de magiër
Auteur: Lydia Albadoro
Uitgever: Kabook
Aantal pagina’s paperback: 261
ISBN: 9789083042435

Korte samenvatting:

Connor Grant heeft de verwarrende tijd in Alttown achter zich gelaten. Eindelijk lijkt alles mee te zitten, tot hij een opdracht krijgt van zijn oom: Sinclair is ernstig ziek en slikt noodgedwongen experimentele medicijnen van Astraeus. Als de productie stopt, is Sinclair ten einde raad. Grant biedt zijn hulp aan en voor hij beeft waarin hij zich begeeft, is hij getuige van een moordaanslag op een medewerker van Astraeus. Grant vreest voor zijn veiligheid. Noodgedwongen keert hij terug naar Alttown, de afgelegen plek in de bergen, waar op dat moment een mysterieus rabiës virus alles in zijn grip houdt. Door de reeks onverklaarbare, sinistere gebeurtenissen die hem blijven achtervolgen groeit bij Grant een huiveringwekkend vermoeden, dat zijn werkelijkheid voorgoed op zijn kop zet …

Wat vond ik ervan?:

Ik heb het eerste deel van de Connor Grant reeks al mogen lezen. Dus ik was blij verrast toen ik een email kreeg met daarin de mededeling dat ik het tweede deel mocht lezen.

Al snel ben ik weer gewend aan het personage Connor Grant. Deze man met zeker een heel eigen karakter is zo eigenwijs, dat het moeilijk is voor te stellen. Wat hem afgeraden wordt doet hij net wel. Hij kent bijna geen gevaar, weet nu wat zijn valkuilen zijn en gaat alsmaar vooruit. Wanneer hij bij oom Sinclair op bezoek gaat beginnen de puzzelstukjes van de eerste hoofdstukken al langzaam in elkaar te vallen. Al heb ik wel met sommige dingen echt mijn bedenkingen, en dit heeft het hoofdpersonage gelukkig ook.

Na dit genoemde bezoek krijgt het boek een bepaalde wazigheid als je het mij vraagt. Grant komt op plaatsen die hem bekend voorkomen maar hij weet niet waarvan. Volgens mij heeft hij op de helft van het verhaal al contact gehad met meerdere vrouwen, ook dit is hij niet verleerd.
Ik merk wel dat ik de wazigheid soms wat vervelend ervaar, het zorgt ervoor dat ik me niet helemaal kan verdiepen in een moment. Het zorgt soms voor wat onduidelijkheid. Gelukkig ervaart mijn hoofdpersonage dit ook.

Dit boek had voor mij een beetje het kat en muis effect. Sommige momenten wilde ik doorlezen en andere momenten was ik enorm snel afgeleid. Dus ik weet het niet helemaal met dit tweede deel.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *