Luitingh-Sijthoff,  Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Bestemming Parijs – Mirjam

Ik ontmoette Mirjam Mieserius op het Feelgood Event van Uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Na met haar gekletst te hebben over boeken wist ik dat ik dit eerste deel van haar feelgood serie wilde lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Bestemming Parijs
Auteur: Mirjam Mieserius
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina´s: 393
ISBN: 9789090331553 

Korte samenvatting:

Niemand komt naar Parijs zonder reden…

Voor de 31-jarige boekenwurm Chloe komt een lang gekoesterde droom uit. Ze vertrekt naar Parijs, zonder haar verloofde Peter, om in de voetsporen te treden van haar geliefde schrijver Hemingway. Haar zorgvuldig uitgestippelde reis neemt echter een onverwachte wending als ze de Franse schrijver en bouquiniste Guillaume ontmoet. Voor Chloe gaat een nieuwe wereld open, maar dan staat Peter voor haar neus met een verrassing en komt Chloe voor een moeilijke keuze te staan…

Gelukkig krijgt ze onvoorwaardelijke steun van haar nieuwverworven vriendinnen. Sofia, een New Yorkse die met haar delicatessenwinkel in Montmartre alles voor elkaar lijkt te hebben, maar worstelt met haar verleden en dat koste wat kost verborgen probeert te houden; en de bloedmooie Lizzy, die San Francisco achter zich heeft gelaten om in Parijs een wereldberoemde muze te worden en daarbij geen grens schuwt, zelfs die van zichzelf niet, wat haar uiteindelijk duur komt te staan.

Met Parijs als decor beginnen de vrouwen aan hun zoektocht naar liefde, vriendschap en durven zijn wie je werkelijk bent.

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit drie perspectieven namelijk; Chloe, Lizzy en Sofia. Chloe is een echte boekenwurm en na een hele tijd komt haar droom uit. Zij vertrekt naar Parijs om daar de plekken te bezoeken die haar favoriete schrijver ook ooit bezocht heeft. Echter trekt haar verloofde Peter niet aan deze trip en blijft thuis achter. Chloe heeft haar hele vakantie uitgestippeld, ze weet precies wat ze wil gaan zien en heeft daar een lijst van gemaakt. Maar dan ontmoet ze bouquiniste Guillaume. Door hun gezamenlijke liefde voor boeken en schrijvers gaat er een wereld voor Chloe open. En dan staat plotseling Peter voor haar neus en moet Chloe heel diep bij zichzelf te raden gaan wat het nu is wat ze echt wilt in het leven.

Sofia leeft al een hele tijd in Parijs. Zij is hierheen gekomen om te vluchten van het thuisfront en een nieuw leven op te zetten. Dit is haar aardig gelukt. Ze runt een leuke winkel met producten van Parijs en menigeen weet haar winkel wel te vinden. Zij woont samen met haar vriend die werkt aan zijn grote droom het hebben van een foodtruck. Sofia´s zaak gaat zo goed dat ze uitbreid en steeds meer geniet van alle mensen die zij kan voorzien van snuisterijen en lekker eten.

Lizzy komt naar Parijs om iemands muze te worden. Zij staat graag in de picture en dit zorgt geregeld voor leuke momenten in dit verhaal. Zij neemt geen blad voor haar mond.

Alle drie de personages zijn uniek. Ze kampen met hun eigen gedachtes en levens maar komen elkaar dan toch op een gegeven moment tegen en er ontstaat een vriendschap tussen de meiden. Waar de een timide is en het allemaal wel goed vind is de ander een open boek. Dit zorgt voor een leuke dynamiek. Ik heb erg genoten van het verhaal. Heb gelachen om de gekke momenten van Lizzy. Ik voelde me een met Chloe die een grote liefde heeft voor boeken. En Sofia is gewoon veels te goed voor deze wereld.

Een verhaal waar de vrouwen een groei meemaken. Waar ze op een punt staan en een spiegel voor gehouden krijgen. De een doet er iets mee en de ander niet. Maar ik denk dat we daar nog genoeg van mee krijgen in de volgende delen die Mieserius voor ons in petto heeft. Alle drie de vrouwen zijn op hun manier op de vlucht en komen elkaar tegen in Parijs. Een Parijs die de schrijver zo weet te schetsen dat het soms zo voelde alsof ik ook daar aanwezig was. De schrijfstijl heb ik ook als heel prettig ervaren.
Dit was mijn eerste kennismaking met Mieserius maar dit is zeker niet het laatste boek dat ik van haar lees.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *