Hamley Books,  Uitgeverij Hamley Books

Hamley zoekt de Kerstman – Sandra J. Paul

Als fan van Hamley kon ik dit avontuur niet weerstaan. Ik wil Hamley Books bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Hamley zoekt de Kerstman
Auteur: Sandra J. Paul
Uitgever: Hamley Books
ISBN: 9789464510959

Korte samenvatting:

Het nieuwe avontuur van Hamley, het zwarte katje dat mensen verstaat. Hamley is enorm geïnteresseerd in de kerstperiode, en vooral hoe de mensen praten over de kerstman. Wie is toch die man, en waarom gooit hij pakketjes in schoorstenen? Nieuwsgierig als ze is gaat ze op zoek naar de kerstman. Maar dat blijkt niet zo eenvoudig te zijn. Hij woont immers op een geheime plek die niemand ooit mag zien.

Wat vond ik ervan?:

Heerlijk om weer een verhaal te mogen lezen met de avontuurlijke Hamley in de hoofdrol. In dit deel in de reeks gaan we opzoek naar de kerstman. Hamley is toch wel heel nieuwsgierig geworden naar deze man die pakketjes door de schoorsteen gooit. Maar de kerstman zoeken is nog niet zo makkelijk gedaan als gezegd. Want deze woont namelijk op een geheime plek.

Wat me direct de eerste pagina´s al op valt is dan Sandra weer doorgaat met het uitleggen van bepaalde woorden middels een dialoog tussen moeder kat en Hamley. En Hamley op haar beurt weer B-Boy uitlegt wat bepaalde woorden betekenen. Dit maakt voor mij deze reeks alleen al een topper. Kinderen krijgen zo spelenderwijs een grotere woordenschat.

Na het lezen kan ik concluderen dat Hamley in dit deel ondeugender is dan de zes voorgaande delen in de reeks. Ze doet daadwerkelijk alles wat ze niet mag doen. En dat maakt dit verhaal wel heel grappig.

Zoals altijd ben ik lyrisch voor de layout van deze boeken. Ook de binnenkant is voorzien van prachtige gekleurde illustraties en de kattenpootjes die op elke bladzijde voorbij komen maakt dit een lust voor het oog.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *