Luitingh-Sijthoff,  Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Happy Ever After – Eindeloos dichtbij – Jenny Colgan

Ik mocht voor Uitgeverij Luitingh-Sijthoff dit nieuwste deel in de Happy Ever After serie lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Eindeloos dichtbij
Auteur: Jenny Colgan
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina’s paperback: 382
ISBN: 9789024590988

Korte samenvatting:

In Eindeloos dichtbij ruilen de stadse verpleegkundige Lissa en de nuchtere Schot Cormac voor drie maanden van baan en van huis. Lissa moet wel wennen aan de sociale controle in het Schotse dorp – en dat accent! – maar de omgeving is prachtig en de mensen zijn lief. Zo kan ze weer tot zichzelf komen. Cormac verbaast zich over de krankzinnige drukte in Londen, maar de mensen die hij ontmoet zijn bijzonder – en soms… apart. Toch krijgt hij eindelijk rust in zijn hoofd. Terwijl Lissa en Cormac heen en weer mailen over van alles en nog wat, lijken de stukjes van hun leven eindelijk op hun plek te vallen. Maar toch ontbreekt er nog een. Wat als dat stukje zich momenteel 800 kilometer verderop bevindt?

Wat vond ik ervan?:

In dit derde delen volgen we Cormac en Lissa. Beide werken ze verpleegkundige in hun eigen omgeving. Maar deze twee gaan met elkaar van baan en huis ruilen voor drie maanden. De stadse Lissa komt in een stil dorpje terecht. En de wat teruggetrokken Cormac komt in het drukke stadsleven terecht. Beide hebben ze even nodig om zich te kunnen acclimatiseren.

Lissa heeft moeite met het dorpse leven. Ze heeft al snel in de gaten dat hier iedereen alles van de ander weet. Dat is iets wat ze niet gewend is van waar ze vandaan komt. Cormac daarentegen is een sociale man die heel vrolijk met iedereen een praatje aan wilt knopen. Maar ook hij komt er al snel achter dat ze dat in het Londense niet zo gewend zijn.

Dit is weer een Colgan zoals ik gewend ben. Het verhaal laat zich lekker vlot lezen en er zitten soms wat serieuze passage in maar ook zeker passages waarom ik moet lachen. In dit derde deel komen we ook personages tegen die we al kennen van de eerste twee delen. Het is zeker leuk om te lezen hoe het inmiddels met deze mensen gaat.

In dit boek draait het voor mij vooral om het feit dat twee mensen zonder elkaar gezien te hebben verliefd op elkaar worden. En dat alleen door te ondervinden hoe diegene leeft en door contact dat ze hebben met elkaar via mail en later whatsapp. Dit vraagt gewoon om de nodige romantiek. Alleen mis ik dat een beetje, op wat flirterig appen na is het alles wat deze twee aan elkaar verbind. Ik had hier graag wat meer van gezien.
Daarbij vind ik het moment van elkaar ontmoeten en een ander vergeven wel heel vlak uitgewerkt. Ik had hier graag wat meer diepgang in gezien. Begrijp me niet verkeerd. Ik heb genoten van het verhaal en het terugzien van andere personages, maar soms vond ik de diepgang niet en op het laatst ging het me gewoon te snel.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *