Landgoed Rosaville – De theekoepel – Karin Quint
Na het eerste deel van Landgoed Rosaville was ik fan. Ik ben dan ook dankbaar dat ik dit tweede deel mocht lezen. Ik wil Uitgeverij Luitingh-Sijthoff bedanken voor het recensie-exemplaar.
Gegevens van dit boek:
Titel: De theekoepel
Auteur: Karin Quint
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina´s paperback: 336
ISBN: 9789024596898
Korte samenvatting:
Landgoed Rosaville, 1903. Rosalie de Wit houdt een feest in de tuin van Rosaville. Na de dood van haar vader is ze vanuit Engeland naar Nederland vertrokken en heeft ze haar intrek genomen in de schitterende villa die haar vader ooit voor haar moeder liet bouwen. Met het tuinfeest viert Rosalie dat ze een jaar in Nederland is. Ze huurt de gedreven en enthousiaste fotograaf Arris Nauta in om het vast te leggen. Meteen voelt Rosalie zich tot de fotograaf aangetrokken, maar ze houdt zich aan het advies van haar vader: val nooit voor een man met minder geld dan jijzelf. Ondertussen heeft zich in de omgeving van Landgoed Rosaville een nieuwe buurtgenoot gevestigd: de charmante fabrikant Jonathan van Bredevoort. Rosalie valt als een blok voor hem en hij lijkt de ideale huwelijkskandidaat. Maar is hij wel de man die ze denkt dat hij is?
Wat vond ik ervan?:
Rosalie keert terug naar Nederland na het overlijden van haar vader. Hier heeft ze als klein meisje samen met haar vader tijd doorgebracht en nu zou ze graag willen dat het landgoed haar eigendom wordt. Of haar dit lukt daar kom je achter in dit sprookjesachtige verhaal.
Wat je goed merkt is dat Quint weet waar ze over schrijft. Ze heeft voor mijn gevoel veel studie gedaan naar de tijd waarin dit verhaal zich afspeelt. Je voelt jezelf teruggeworpen in de tijd.
Rosalie is een krachtig persoon. Ze weet wat ze wilt en ze ziet het dan ook graag gebeuren op haar manier. Dit maakt haar voor die tijd een apart figuur die niet altijd gewaardeerd wordt. Samen met haar nicht Lena komt ze op wat voor hun ideaal is. Ook Lena is een figuur dat voor die tijd apart was. Maar zij weet wel de juiste kant van Rosalie te raken waardoor deze in actie komt.
Romantiek krijgen we in dit verhaal ook van Quint. Zij weet sommige verhalenlijn zo neer te zetten dat je de liefde tussen deze persoon als lezer kunt voelen. Dit verhaal voert je mee naar het jaar 1903. Je wordt getrakteerd op een goede dosis humor, daadkracht, gevoel voor eigenwaarde en natuurlijk romantiek.
Dit tweede deel heeft me weer net zo weten mee te voeren zoals het eerste deel en ik ben dan ook enorm benieuwd wat er nog gaat komen van deze schrijfster.