Uitgeverij Ellessy

Als drie druppels water – Linda Groen

Ik werd door Linda Groen aangesproken of ik haar boek wilde lezen in een blogtour met gezellige andere bookstagrammers. Ik wil Linda bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Als drie druppels water
Auteur: Linda Groen
Uitgever: Ellessy
Aantal pagina´s: 284
ISBN: 9789464492347

Korte samenvatting:

Lucy verwerkt de dood van haar beste vriendin Jess in Clifford’s Cove aan de oostkust van de VS. Daar wordt ze aangestaard door de bewoners. Ze lijkt sprekend op Louise, een meisje dat jaren geleden op onverklaarbare wijze is verdwenen. Met Ally, die ook op haar lijkt, begint Lucy een zoektocht naar de toedracht van de verdwijning van Louise en worden daarbij geholpen door twee plaatselijke agenten. Hoe meer van het mysterie wordt ontrafeld, hoe meer vragen er bovenkomen.

Wat vond ik ervan?:

We reizen met Lucy mee af naar de oostkust van de VS. Ze gaat daarheen om haar boek te schrijven. Echter wanneer ze uit haar huisje is wordt ze door de bewoners aangestaard. Ze lijkt sprekend op Louise, een meisje dat jaren geleden op onverklaarbare reden verdwenen is. Na enkele dagen komt Ally in beeld, ook een look-a-like van Louise. Samen met twee plaatselijke agenten gaan ze op onderzoek uit. Des te meer ze uit het verleden opgraven, des te meer vragen er ontstaan.

Het verhaal laat zich lekker lezen, de schrijfstijl van Groen heb ik als prettig ervaren. Wat ik grappig vind is dat ze je meerdere keren tijdens het verhaal op een dwaalspoor zet. Hierdoor ga je denken dat je weet hoe het in elkaar zit, maar dit klopt absoluut niet. Het ene spoor na het andere wordt uitgezet en deze volg je als lezer met volle overtuiging net als Lucy.
De humor van de schrijfster beviel mij ook goed tijdens het lezen. De chemie die je tussen sommige personages voelt is ook prettig.

Een boek met een mysterie, liefde, vriendschap maar bovenal zaken duidelijk krijgen. Een groep mensen die met elkaar samen werken en waar het soms hevig aan toe gaat. Maar samen staan ze sterk en halen ze de onderste steen boven.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *