Luitingh-Sijthoff

Onbreekbaar 1 – Buren with Benefits – Lisette Jonkman

Ik zag de Onbreekbaar serie van Lisette Jonkman veelvuldig voorbij komen. En aangezien ik wel van een goede feelgood houd heb ik Uitgeverij Luitingh-Sijthoff gemaild. Ik wil ze dan ook bedanken voor het toezenden van dit recensie- exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Onbreekbaar 1 – Buren with benefits
Auteur: Lisette Jonkman
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina’s paperback: 259
ISBN: 9789024588657

Auteur:

Lisette Jonkman (1988) is niet meer weg te denken uit het Nederlandse feelgoodlandschap. Haar boeken, waaronder de Verkikkerd- en Onbreekbaar-serie, zijn romantisch en zitten boordevol humor.

Korte Samenvatting:

Abigail Martens werkt in een café en doet af en toe een modellenklusje. Ze woont nog steeds in een studentenkamer (meer kan ze niet betalen). Is dit het grote mensenleven waar ze van droomde?

Ferdinand Frericks kan niet wachten tot zijn studentenleven begint. Hij sluit zich aan bij een studentenvereniging en stort zich op de avontuurtjes met zijn studiegenotes. Ondertussen blijft hij zijn buurvrouw Abby steeds op onhandige momenten tegen het lijf lopen. Zij maakt iets anders in hem los dan alle hockeyblondines bij elkaar.

Als Abby haar blaaskakerige buurjongen Ferdi ontmoet, is haar eerste gedachte dat hij een dertien-in-een-dozijn-corpsbal is. Ze besteedt geen extra aandacht aan hem, maar dan redt hij haar uit een potentieel gevaarlijke situatie met haar bezitterige ex Tom en leert ze een heel andere kant van hem kennen.

Wat vond ik ervan?:

Dit verhaal gaat om Abigail en Ferdinand. Beter bekend als Abby en Ferdi.
Abby is afgestudeerd maar woont nog in haar oude studentenflat. Ze werkt in een café om alles te kunnen bekostigen.
Ferdi kan niet wachten tot zijn studentenleven begint. Hij kan dan eindelijk toetreden tot een vereniging en het vrouwelijk schoon gaan bekijken.

Ferdi en Abby wonen naast elkaar en komen zich hierdoor geregeld tegen. Lisette weet iedere ontmoeting tussen die twee met humor te beschrijven. Wat een lol als lezer heb ik gehad tijdens dit verhaal.

Ferdi weet niet wat hem overkomt, Abby maakt hele andere gevoelens bij hem los dan al het andere vrouwelijk schoon. Abby echter is wat terughoudend, ze weet namelijk hoe vaak er een meisje het huis van Ferdi verlaat.

Je leest dit verhaal vanuit twee perspectieven die van Ferdi en die van Abby. Deze twee laten je als lezer meer zien van de personages. Hierdoor krijgt het verhaal iets meer diepgang. Je hebt al snel in de gaten dat ze elkaars tegenpolen zijn. In sommige situaties trekken ze elkaar aan en het daaropvolgende stoten ze elkaar weer af. Erg leuk om te lezen en dan vooral met de humor die erin verweven zit. Wat me vooral opvalt is dat ze elkaar vaak verkeerd interpreteren, waardoor de situatie weer heel anders eindigt dan je als lezer van een feelgood zou willen.

Wat heb ik genoten van deze heerlijke feelgood vol met humor. Ik kijk nu al uit naar de 2 delen die nog komen gaan 🙂

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *