Luna van Roosen

Day Dreamer – Luna van Roosen

Ik zag dit boek voorbij komen en de cover sprak mij meteen aan. Voor Hamley Books mocht ik het Young Adult debuut Day Dreamer van Luna van Roosen lezen. Waarvoor mijn dank!

Gegevens van dit boek:

Titel: Day Dreamer
Auteur: Luna van Roosen
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s hardcover: 265
ISBN: 9789082986396

Auteur:

Luna van Roosen werd op kerstavond 1999 geboren. Zij woont in het mooie landelijke Sint-Amands, aan de oevers van de Schelde. Schrijven is haar grootste passie, die zij combineert met haar studies. Day Dreamer is haar Young Adult-debuut.

Korte Samenvatting:

“Dit is mijn verhaal, mijn eigen sprookjesachtige vertelling over een droomprins die verliefd wordt op een draak van een stiefzus. Een verhaal dat zo verkeerd loopt dat geen enkele pen ter wereld in staat is om het te herschrijven.”Lora’s aankomst stond niet in de sterren geschreven. Het stond ook niet in theebladeren, of in een van de boeken in de bibliotheek.Maar toch staat ze op een nacht aan de kasteelpoort met haar hond Henry die haar daarheen heeft geleid.Het kasteel herbergt een geheim dat iedereen in zijn grip houdt. Ook bij Lora begint het muiltje al snel te knellen.Is zij door haar komst echter in staat om tussen al de doornen ook rozen te doen bloeien?

Cover:

Op de cover staat een vrouw in een mooie jurk. Dit geeft mij een fantasie gevoel. De mist die boven de grond hangt. De vrouw te midden alle rozen. Dit zorgt er wel voor dat ik heel benieuwd ben naar deze vrouw en dat ik meer over haar wil komen te weten.

Wat vond ik ervan?:

Allereerst Luna wat een mooi verhaal. Ben nu al benieuwd naar het vervolg op dit boek. Alle hoofdstukken beginnen met een mooi beeld. Alsof je midden in het bos staat. Of op een balustrade. Heel mooi hoe ieder hoofdstuk weer zo begint door de mooie tekeningen. Ik vind het boek een echte page-turner. Door de fijne manier van schrijven van Luna blijf je ook lezen.  Je wilt weten wat er met Lora gaat gebeuren en hoe alles om haar heen zich gaat ontwikkelen. Ik vind de zusjes Alice en Charlotte geweldig. Zij hebben een plekje in mijn hart gekregen door dit  verhaal. Ik ben benieuwd hoe zij zich gaan ontwikkelen in deel 2. Mooi debuut heb je geschreven. Zeker de moeite waard om te lezen.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijk exemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *