HarperCollins,  Romy Hausmann

Dag en Nacht – Romy Hausmann

Ik zag het persbericht voorbij komen voor Dag en Nacht van Romy Hausmann. De korte samenvatting boeide me meteen. Mijn dank is groot dat ik dit boek voor Harper Collins mocht lezen.

Gegevens van dit boek:

Titel: Dag en Nacht
Auteur: Romy Hausmann
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s paperback: 368
ISBN: 9789402703542

Auteur:

Romy Hausmann (1981) was hoofdredacteur bij een productiemaatschappij en werkt nu als freelancer in de tv-wereld. Dag en Nacht is haar thrillerdebuut en werd meteen een bestseller in Duitsland. Hausmann woont met haar gezin in de buurt van Stuttgart, in een huis aan de rand van het bos.

Korte Samenvatting:

Hij wil controle. Hij neemt controle. Hij houdt controle.Lena is al veertien jaar spoorloos verdwenen. Tot haar ouders plots het verlossende bericht krijgen dat ze gevonden zou zijn. Maar dan volgt een nieuwe klap: de vrouw die bewusteloos in het ziekenhuis ligt is niet Lena, ze lijkt alleen sprekend op haar…Al snel blijkt dat de vrouw ontsnapt is aan een pure nachtmerrie: een man die ze had leren kennen in de kroeg, sloot haar op in een afgelegen hut in een bos. Ze moest doen alsof ze een zekere Lena was en op twee kinderen passen die niet de hare waren. De man legde hun strikte regels op die ze nauwgezet moesten volgen. Dag en nacht. Wie is die man en waarom is hij nog niet opgepakt? En wat is er met Lena gebeurd?Dag en nacht is een bloedstollende, tragische en bij vlagen ontroerende thriller die onder je huid kruipt en je niet meer loslaat.

Cover:

De cover laat 4 situaties zien. Waardoor ik meteen een beeld in mijn hoofd krijgt waardoor ik wil weten hoe wat en waarom in deze situaties. Ik vind het voor een thriller een mooie cover waardoor ik in ieder geval meteen geïnteresseerd ben.

Wat vond ik ervan?:

Vanaf bladzijde 1 ben ik meteen fan van dit verhaal. Het zuigt me meteen in het verhaal waardoor ik heel moeilijk kan stoppen met lezen. Ik vind het ook tot aan de laatste pagina’s  allemaal heel mysterieus en kan er mijn vinger niet precies op leggen. En als dan eenmaal het plot zich aandient denk ik: deze had ik niet zien aankomen! Echt een goede thriller die je tot op het laatst steeds op een ander spoor wil zetten waardoor het einde een echte verrassing is.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijk exemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *