Moon,  Moon Uitgevers,  Uitgeverij Moon

Zomer voor altijd – Jenny Han

Ik mocht voor Perfecte Buren en Uitgeverij Moon ook het laatste deel lezen van de zomer serie van Jenny Han. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Zomer voor altijd
Auteur: Jenny Han
Uitgever: Moon
Aantal pagina’s paperback: 299
ISBN: 9789048858910

Korte samenvatting:

wee jaar geleden vertelde Conrad Belly dat ze voor Jeremiah moest kiezen. Sindsdien zijn zij en Jeremiah onafscheidelijk en gaan ze zelfs naar dezelfde universiteit. Alles lijkt perfect. Alleen is hun relatie niet zo fantastisch als Belly had gehoopt. En als Jeremiah de grootste fout maakt die een jongen kan maken, wordt Belly gedwongen om haar gevoelens voor de twee grote liefdes in haar leven onder de loep te nemen en te beslissen waar haar hart echt ligt. Heeft ze wel een toekomst met Jeremiah? En heeft ze Conrad eigenlijk ooit echt los kunnen laten?
De tijd is aangebroken voor Belly om voor eens en altijd te beslissen aan wie haar hart toebehoort.

Wat vond ik ervan?:

En ook het derde deel van deze trilogie mag ik lezen. Ik las eerder al De zomer waarin alles veranderde en Een zomer zonder jou van Jenny Han. 

Waar Belly in de eerste twee delen niet goed wist wat ze aan moest met al haar gevoelens weet ze het in dit deel wel. Ze wil Jeremiah, hij is er altijd voor haar, hij kent haar door en door en zal haar nooit laten vallen. In tegenstelling tot Conrad. Maar waarom blijft er dan toch altijd dat warme gevoel jegens Conrad wanneer ze met z’n tweetjes zijn.

Jeremiah lijkt echt perfect. Hij maakt de stomste fout die een jongen kan maken en hierdoor is Belly genoodzaakt om al haar gevoelens eens goed onder de loep te nemen. Ze moet beslissen waar haar hart ligt. 

Ze maakt hierin een keuze die haar moeder niet tolereert. En dit zorgt bij Belly voor veel verdriet. Maar zo stijfkoppig als dat ze is, dat weten we al van de vorige twee verhalen, blijft ze voet bij stuk houden ondanks de pijn die ze voelt. Gaat deze relatie tussen moeder en dochter nog goed komen?

Waar we in deel twee vooral lezen over de manieren van rouwen om Susannah. Hebben we het er in dit deel amper over. We leven twee jaar later en iedereen heeft het op zijn of haar manier een plekje kunnen geven. Je merkt dat dit het laatste deel is, tijdens het lezen krijg ik het gevoel dat er bepaalde dingen afgesloten gaan worden. 

Vriendschappen staan bovenaan. We lezen vooral over Jeremiah en Belly en krijgen hierdoor ook een kijkje in hun leven. Ze wonen beide op de campus en zien elkaar daardoor veel. De vriendengroep lijkt echter wel los van elkaar te zijn waardoor het altijd de jongen met de jongens is en het meisje met de meisjes. Aan het eind komen deze vrienden pas echt met elkaar in aanraking voor mijn gevoel. Ze kennen elkaar dan wel al doordat ze op dezelfde school zitten. 

In dit derde deel lezen we ook hoofdstukken vanuit Conrad. Ik vind zijn personage wel fascinerend. Hij is op zijn eigen manier omgegaan met de dood van zijn moeder en het plekje geven ervan. Hierdoor lijkt het alsof hij arrogant is, maar naarmate je in zijn gedachtes mee mag lezen, krijg je in de gaten dat dit allemaal hoorde bij het wegstoppen van zijn verdriet en is dit helemaal niet de man is die hij wil zijn. 

Het is tijd geworden voor Belly om voor eens en altijd te beslissen aan wie haar hart toebehoort. En dit gaat niet zonder slag of stoot. Zonder glimlach of tranen. Een mooie feelgood die een reeks van drie waardig afsluit. De schrijfstijl heb ik als zeer prettig ervaren en het verhaal voelde realistisch.

Deze recensie is reeds verschenen bij Perfecte Buren.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *