Moon,  Overamstel Uitgevers

Supernerd of topmodel? – Tessa Schram

Ik zag de vrolijke cover van dit boek al een paar keer voorbij komen op mijn bookstagram account. Na het lezen van de flaptekst was ik om. Dit boek wil ik graag lezen. Ik wil Uitgeverij Overamstel bedanken voor het verzenden van dit recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Supernerd of Supermodel?
Auteur: Tessa Schram
Uitgever: Overamstel/Moon
Aantal pagina’s paperback: 256
ISBN: 9789048850822

Auteur:

Tessa Schram is regisseur. Ze regisseerde onder andere de Carry Slee-verfilmingen Pijnstillers en Kappen! en de film 100% Coco, gebaseerd op het boek van Niki Smit. Supernerd of topmodel? is Tessa’s debuut als schrijfster.

Korte samenvatting:

Vita Vlek is de nerd van de klas. Ze houdt van leren en uitvindingen doen, ze is gek op lijstjes en ze staat bekend als een #supernerd. Het liefst zit ze lekker op de bank met een boek of bouwt ze aan aan een uitvinding met haar vader, dan voelt Vita zich het meest op haar gemak. En dat wil ze graag zo houden.

Maar als haar beste vriendin Emma haar stiekem heeft opgegeven voor het televisieprogramma Top Model, spat Vita’s veilige bubbel plotseling uit elkaar. Tot Vita’s grote verbazing is ze voor ze het weet door de selectieronde heen en staat ze al snel in de Model Mansion opdrachten te doen die ze nooit voor mogelijk had gehouden. Ze doet lingerieshoots, krijgt ineens volop aandacht van knappe jongens én moet strijden tegen haar aartsvijand Barbara, terwijl haar vader denkt dat ze bij Emma huiswerk zit te maken.

Plotseling moet Vita besluiten wat écht belangrijk voor haar is: haar oude vertrouwde leven zonder glitter en glamour (maar ook zonder leugens), of een leven in de spotlights waar ze ook veel voor op zal moeten geven? Daarnaast staat ze voor nog een dilemma… Kiest ze voor Julian, de knapste jongen van de school, of doet ze er beter aan de chagrijnige productieleider Owen wat beter te leren kennen?

Wat vond ik ervan?

Vanaf het eerste moment zit ik helemaal in dit verhaal van nerd Vita Vlek. Zij heeft het niet al te makkelijk op school. Ze wordt gepest en behoort totaal niet tot de ‘coole’ mensen. Dat ze gepest wordt wil ze voor haar vader verborgen houden. Hij heeft het al zwaar genoeg door Vita alleen op te voeden sinds haar moeder vroegtijdig is komen te overlijden. Daarbij heeft haar vader het veels te druk met het maken van uitvindingen.

Emma de beste vriendin van Vita heeft haar opgegeven voor het tv programma Top Model. Vita is er in eerste instantie niet voor te vinden. Maar denkt dan door mee te doen aan dit programma eindelijk de aandacht te krijgen van Julian, een van de hot guys op school.

Een verhaal wat denk ik heel goed past bij de jongere doelgroep waarvoor dit boek uitgegeven is. Zelf heb ik ook verschillende keren moeten terug denken aan mijn tijd op de middelbare school door het lezen van dit verhaal. Veel herkenningspunten.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *