Uitgeverij Palmslag

Fantoomzoon – Ronald van den Broek

Ik zag de cover van Fantoomzoon voorbij komen en was meteen gefascineerd erdoor. Na het lezen van de flaptekst was ik helemaal om. Ik wil Uitgeverij Palmslag bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Fantoomzoon
Auteur: Ronald van den Broek
Uitgever: Palmslag
Aantal pagina’s paperback: 361
ISBN: 9789493059825

Auteur:

Ronald van den Broek studeerde gezondheidswetenschappen en rechten en werkt als jurist. De boeken van Nicci French inspireerden hem tot het schrijven van thrillers. Na het debuut ‘Varkensbloed in chocolade’ verschenen ‘Beschermduivel’ en ‘Mijn kartonnen Broer’. Nu verrast hij thrillerliefhebbers opnieuw met het ijzingwekkende ‘Fantoomzoon’.

Korte samenvatting:

Hoe los je een moord op als de dader geen motief lijkt te hebben?  

Op het plaatselijke kerkhof in Maastricht wordt een gewurgde puber aangetroffen. De CEO van een internationaal opererend bedrijf overlijdt tijdens een pikant  seksavontuurtje en de flamboyante ontwerper en creatief directeur van modehuis  MonPote  wordt geëlektrocuteerd tijdens een interview met een journalist.  

De Amsterdamse rechercheur  Irisa  Romijn krijgt de leiding over het onderzoek, maar ziet geen enkel verband tussen de moorden. Ondertussen wordt ze afgeleid door problemen met een starre officier van justitie en onrustige demonen uit haar eigen recente verleden.  

De klokt tikt genadeloos door terwijl de druk op  Irisa  en haar team om deze zaken op te lossen steeds verder toeneemt, want het volgende slachtoffer kan elk moment vallen…  

Wat vond ik ervan?:

Dit boek is mijn eerste kennismaking met Ronald van den Broek. Zoals eerder aangegeven de cover vind ik magisch. Ik was meteen gefascineerd. Grappig is dat dit boek zich in Zuid-Limburg afspeelt. Wat ik wel leuk vind omdat ik daar vandaan kom.

We lezen dit verhaal vanuit rechercheur Irisa Romijn. Zij heeft de leiding gekregen over het onderzoek omtrent de moorden die gepleegd worden. Ze moet gaan onderzoeken of er een verband ligt tussen de moorden op een puber, een CEO van een internationaal opererend bedrijf en de flamboyante ontwerpen en creatief directeur van een modehuis. Maar Irisa is niet alleen daar druk mee maar heeft ook op prive gebied wat problemen wat zorgt voor menig onrustig moment. Ze telt de dagen af om weer terug naar Amsterdam te mogen, ze is zelfs niet in staat om haar appertement in Maastricht in te richten. Ze gaat werken en eens een drankje doen met collega’s maar verder doet ze niets.

Het verhaal had me al snel te pakken en ik wilde doorlezen. Zit er een verband tussen de moorden? De beeldende schrijfstijl van van den Broek heeft me in zijn macht gehad. Ik kon me sommige plekjes letterlijk voorstellen daar ik ook een Limburger ben en hier en daar de dialecte woorden was voor mij een thuiskomen. De plottwisten die de auteur in het verhaal weet te verwerken zorgen er iedere keer weer voor dat ik op de verkeerde voet verder ga met lezen. Heerlijk!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *