Moon,  Moon Uitgevers

Hoe dan ook – Kara McDowell

Ik mocht voor Moon Uitgevers deze Young Adult lezen. Ik wil ze graag bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Hoe dan ook
Auteur: Kara McDowell
Uitgever: Moon
Aantal pagina’s: 400
ISBN: 9789048858460

Korte samenvatting:

De gemiddelde persoon neemt zo’n 35.000 beslissingen per dag. Dat zijn er ongeveer 34.999 te veel voor Paige Collins, die elke keer weer bang is dat ze de verkeerde keus maakt. Wat als het haar bestemming is om een beroemde kunstenaar te worden, maar ze haar talent verspilt en voor drama kiest? Wat als er een koolmonoxidelek is in het kunstlokaal, en iedereen dood neervalt? (Heftig, maar mogelijk!)

Niet zo gek dus dat Paige als ze moet kiezen tussen twee lastminute opties voor haar kerstvakantie, verlamd raakt door de angst dat ze de verkeerde optie kiest. Moet ze met haar beste vriend (en stiekeme crush) Fitz meegaan naar het romantische vakantiehuisje van zijn familie in de bergen? Of moet ze met haar moeder meegaan naar New York, een stad waar Paige haar hele leven al over droomt?

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit Paige. Zij is een tiener die een crush heeft op haar beste vriend. Zij ziet hem altijd met een andere vriendin. Fitz is namelijk een enorme charmeur en heeft altijd wel een vriendinnetje. Daarbij heeft Paige moeite met het maken van keuzes. Daar staat dit boek dan ook bol van. Paige staat op het punt om of met haar moeder mee te gaan naar New York of op vakantie met haar beste vriend Fitz.

Voordat Paige zelf kan beslissen beslist het lot al voor haar. Zij valt en stoot haar hoofd en komt hierdoor in twee paralelle levens terecht.
We gaan dan verder in op die twee levens. In New York ontwikkelt zich een romance met haar huisgenoot en in de andere wereld wil Paige ervoor zorgen dat Fitz ook voor haar voelt wat zij voor hem voelt.

Een leuk verhaal met zeker herkenbare punten. Makkelijk geschreven en goed aangeduid in welk leven we zitten waardoor het niet onoverzichtelijk wordt. In beide levens heeft Paige nog altijd moeite met haar angsten en deze slaan dan ook heftig toe. Nu zal je denken dit boek bevat alleen maar alles over de keuze stress die Paige ervaart maar ook zeker de romantiek speelt een grote rol, in beide levens.

Een leuk, verfrissend boek met hier en daar een vleugje humor.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *