Tinteling Romance

Tussen licht en donker – Rian Sevenhuijsen

Met een paar bookstagrammers heb ik deelgenomen aan een leesclub omtrent het boek ‘Tussen licht en donker’.

Gegevens van dit boek:

Titel: Tussen licht en donker
Auteur: Rian Sevenhuijsen
Uitgever: Tinteling Romance
Aantal pagina’s paperback: 355
ISBN: 9789492507273

Auteur:

In 2019 is Rians debuut ‘Tussen Licht en Donker’ uitgekomen bij uitgeverij Tinteling Romance, snel gevolgd door het korte verhaal ‘Terug naar het happy end’ in de bundel ‘Kus me met kerst’. Op dit moment is ze bezig met het Facebook-feuilleton ‘Tussen vier muren’, dat later dit jaar ook als e-book zal verschijnen. Het is een vervolg op ‘Tussen Licht en Donker’, maar kan heel goed los worden gelezen. En mocht je nu denken, hé, ik ken haar, dan zou dat best kunnen. Want Rians alter ego Kate Paris schrijft al een paar jaar sensuele romans. Van haar verschijnt dit jaar ook nieuw werk.

Korte samenvatting:

Amber weet best waarom haar grote zus haar een reis naar Tromsø cadeau heeft gedaan. Alles onder het motto: ‘bad ideas make the best memories’. Alleen heeft Amber dit keer weinig behoefte aan de ongevraagde hulp. Ze moet een baan vinden. En een eigen huis. Toch gaat ze op pad, vastbesloten om dan vanuit Noorwegen alles maar te regelen. Een vroege sneeuwstorm helpt dit idee halverwege de heenreis al om zeep. Ze strandt op Oslo, samen met het beroemde fotografen-duo Stormraaf, dat haar uitnodigt de nacht niet op het vliegveld, maar in de stad door te brengen. Amber besluit voor een keer niet naar haar verstand te luisteren, precies zoals haar zus altijd adviseert. Nooit had ze kunnen bedenken dat ze die nacht mee zou doen aan een romantisch experiment met vrijbuiter Raaf, waarbij ze zesendertig vragen moeten beantwoorden om te kijken of ze verliefd op elkaar kunnen worden.

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit Amber. Zij wordt door haar zus op reis gestuurd. Amber kan dit niet zo waarderen, maar gaat toch overstag. Ze is vastbesloten om er een reis van te maken vol herinneringen. Een sneeuwstorm zorgt ervoor dat de plannen van Amber iets veranderen. Ze ontmoet op het vliegveld het beroemde duo StormRaaf. Raaf nodigt Amber uit om mee te gaan naar een plek waar ze kan overnachten, dan hoeft ze niet op het vliegveld te blijven.

Voor Amber gaat er een wereld open in dit verhaal. Ze ontmoet mensen die stuk voor een stuk iets toevoegen aan haar leven. Ze voelt weer iets van liefde maar blijkt uiteindelijk een stuk van zichzelf terug te vinden dat jarenlang onder de oppervlakte heeft gezeten maar niet tot uiting kwam.

Nina en Nils komen vrij snel in het boek voorbij. Bij hen begint de zoektocht van Amber. Wanneer Amber dan naar haar bestemming gaat komt ze Laila tegen. Zowel Nina als Laila zijn spontane meiden die het hart op de tong hebben liggen en Amber vaak stof tot nadenken geven.

Storm en Raaf het beroemde fotograven duo spelen een belangrijke rol in dit boek. Zij zijn voor mijn gevoel het licht en het donker. De een is oprecht en de ander speelt maar wat. Maar beide gaan ze een belangrijke rol spelen in het leven van Amber.

De humor in dit boek zorgt er menig keer voor dat ik met een glimlach heb zitten lezen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *