Ambo|Anthos,  Loft Books

Vera op de Veluwe 2 – Sneeuwstorm – Nan Adams

Toen ik een persbericht kreeg dat het tweede deel van Vera op de Veluwe er was wilde ik het meteen lezen. Voorgaande boek had me weten te vermaken dus was erg benieuwd of het deze lijn zou behouden. Ik wil LoftBooks bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegeven van dit boek:

Titel: Sneeuwstorm
Auteur: Nan Adams
Uitgever: Loftbooks/ Ambo Anthos
Epub
ISBN: 9789047205906

Auteur:

Nan Adams is het pseudoniem van Nannet van der Ham. Zij schreef tot nu drie cozy crimes: de Brenda Park mysterie reeks.

Korte Samenvatting:

In ‘Sneeuwstorm’ heeft thrillerschrijver Vera zich gesetteld op de Veluwe en runt ze de plaatselijke winkel Waterlo’s Warenhuis. Dat gaat zo goed dat Vera klusser Rob in de arm neemt om de zolder te verbouwen en die bij de winkel te betrekken. De rust lijkt wedergekeerd, tot een diefstal opschudding veroorzaakt. Bij het tellen van de winkelkas blijkt er namelijk geld te ontbreken. Nog voordat Vera zich op de zaak kan richten, stuit ze op een ander mysterie: Rob heeft een muurtje doorgebroken en daarachter vindt Vera een oude verjaardagskaart. Ze weet de geadresseerde op te sporen, maar die heeft de kaart nooit eerder gezien en waande de afzender dood… Vera is vastberaden ook dit raadsel op te helderen, al heeft ze het druk met de winkel, de verbouwing én de diefstal. Lukt het haar alles tot een goed einde te brengen?

Wat vond ik ervan?:

We keren weer terug in Waterlo, waar Vera zich sinds een jaartje gevestigd heeft na het overlijden van haar man. Vera is hier op haar plek en heeft haar draai goed gevonden. Ze werkt in het Waterlo’s Warenhuis en vind het geweldig. Nu haar oude buurvrouw Linde het heeft aangelegd met de campingbaas, zijn de vriendinnen weer meer samen.

In dit deel van Vera op de Veluwe zit niet de spanning die ik in deel 1 ervaren heb. We gaan in dit deel op zoek naar diegene die iedere dag een kleine greep uit de kassalade doet van het warenhuis. En op de zolder van het warenhuis die Vera laat verbouwen ontdekken ze een oude kaart met een geschiedenis. Vera bijt zich erin vast, zij als schrijfster wil de onderste steen boven halen. Of haar dit lukt moet je natuurlijk zelf lezen ;).

In dit deel komen de kinderen van Vera ook weer voorbij. Ook oude bekende van op de camping en in Waterlo. Het voelt als een thuiskomen als je het eerste deel gelezen hebt. Nan Adams weet me weer te boeien met deze korte thriller. Ik kijk dan ook uit naar een nieuw avontuur van Vera op de Veluwe.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *