Uitgeverij Boekerij

Begin Again – Mona Kasten

Ik zag op mijn bookstagram account dit boek meerdere malen voorbij komen. Er stond dan bij voor de liefhebbers van After. Daar ik deze serie verslonden heb was ik zeer geïnteresseerd. Ik ben Uitgeverij Boekerij dan ook enorm dankbaar voor het verzenden van dit boek!

Gegevens van dit boek:

Titel: Begin Again
Auteur: Mona Kasten
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 412
ISBN: 9789402313994

Auteur:

Mona Kasten woont in het noorden van Duitsland met haar man en twee katten. Als ze niet schrijft of leest, vlogt ze over boeken, films en alle andere dingen waar ze van houdt.

Korte Samenvatting:

Nieuwe naam, nieuw kapsel, nieuwe stad. Allie Harper wil helemaal opnieuw beginnen. Het enige wat nog ontbreekt is een plek om te wonen. Na een moeizame kamerjacht trekt ze in bij bad boy Kaden White. Hij mag dan erg sexy zijn, met zijn tatoeages en nonchalante houding, hij is ook een arrogante eikel.
Kaden stelt gelijk huisregels op: niet praten over vrouwenproblemen, absolute stilte als hij iemand mee naar huis neemt en fysiek contact is uitgesloten. Eerst vindt Allie dit makkelijk zat, maar de twee groeien geleidelijk dichter naar elkaar toe – en uiteindelijk weet Allie niet langer of ze zich aan de regels van Kaden kan houden.

Cover:

De cover van dit boek laat deels een jongen en een meisje zien. In elkaar verstrengeld, kijkend naar elkaar. Gedeeltelijk is hun portret verstoord door witte balken. Wat het ook wel mysterieus maakt. Waarom is er geen heel portret van ze te zien? Zeker een boek dat ik in de boekhandel op zou pakken.

Het verhaal:

Dit verhaal gaat over Allie, een meisje waarvan ouders waarde hechten aan goed voor de dag komen. Ze laat het stadje waar ze opgegroeid achter om een nieuw begin te maken op Woodshill University. Ze ondergaat een metamorfose. Ander haar, andere naam en een stadje waar niemand haar of haar ouders kent.

Na enkele woonruimtes te hebben gezien, komt ze aan bij het appartement van kaden White. Een jongen die met zijn nonchalante houden en zijn tatoeages niet erg vriendelijk overkomt.

Kaden stelt huisregels voor en zo komen ze tot een overeenkomst en worden ze huisgenoten. De twee groeien steeds meer na elkaar toe, maar daar ze beide een verleden hebben is het niet makkelijk om bij elkaar in de buurt te zijn. Maar bij elkaar uit de buurt te blijven dat is nog moeilijker…

Wat vond ik ervan?:

Vanaf het begin zit ik meteen in het verhaal. Kan me meteen een goed beeld van Allie maken en wordt meegezogen in haar wereldje.

Het verhaal zit vol alledaagse dingen waardoor je in een ‘warm bad’ terecht komt zeg maar. Je voelt je meteen thuis in dit verhaal.

De vriendengroep die zich langzaam vormt, voelt ook aan als een veilige baken. Ze kunnen iedere zichzelf zijn met hun grappen en grollen. Je voelt je tijdens het lezen een van hen.

De gebeurtenissen uit het verleden en dan vooral die wat belicht worden bij Allie en Kaden hebben een mantel over hun karakter heen gelegd waardoor ze zijn geworden zoals ze nu zijn. Maar met en met krijg je meer de ware aard te zien.

Er gebeurt veel in het verhaal, maar doordat het allemaal goed uitgewerkt is voelt het voor mij niet aan als een onvolledig stuk. Je krijgt veel informatie vanuit de personen, waardoor het allemaal op zijn plaats valt.

Dit boek is zeker een aanrader als je van New Adult boeken houdt. Het is het eerste deel in een serie, ben dan ook zeer benieuwd naar de delen die nog komen gaan.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *