AW Bruna Uitgevers

Lentevuur – Suzanne Vermeer

Ik zag voorbij komen dat er een nieuw verhaal van Suzanne Vermeer uit kwam. Ik ben meteen achter de mail gekropen om Uitgeverij AW Bruna te mailen. Ik wil ze dan ook bedanken voor het versturen van dit recensie exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Lentevuur
Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgeverij: AW Bruna
Aantal pagina’s paperback: 175
ISBN: 9789400511781

Auteur:

Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. In overleg met zijn familie is besloten om de boeken van Suzanne Vermeer voort te zetten. All Inclusive (2006) was het eerste boek op naam van Suzanne Vermeer en werd meteen een bestseller. Ook voor de volgende boeken waren de reisbranche en het toerisme het uitgangspunt en inmiddels is dat het unieke handelsmerk geworden voor deze ijzersterke zomer- en winterthrillers. Alle titels zijn in de bestsellerlijst verschenen. Cruise werd in 2010 genomineerd voor de NS Publieksprijs en Noorderlicht in 2012. In november 2016 is de winterthriller Lawinegevaar verschenen en in 2017 verschenen het Paradijs en Sneeuwengelen. Suzanne Vermeer brengt twee keer per jaar een boek uit.

Korte Samenvatting:

Julia van Galen is met haar nichtje en een vriendin een weekje op vakantie in het landhuis van haar grootmoeder Eva in Tsjechië. Eva Chorinska is kort daarvoor op 93-jarige leeftijd overleden en het vervallen landhuis zal door de erfgenamen worden verkocht. Julia besluit daarom nog één keer terug te keren naar de plek waar ze tijdens haar jeugd zoveel vakanties heeft doorgebracht. Maar op de eerste de beste avond vindt er een ongeluk plaats dat verregaande gevolgen zal hebben. Een jonge Tsjechische vrouw wordt door Julia aangereden en raakt in coma. De vrouw blijkt een goede bekende van Julia’s oma te zijn. En ze was niet geheel toevallig juist op dat moment op die plek aanwezig…

Cover:

De cover is er echt een die past bij de andere boeken die er al van Suzanne Vermeer zijn. Aangezien ik graag de boeken van Suzanne Vermeer lees, zou ik dit boek ook in de boekhandel oppakken.

Het verhaal:

Dit verhaal gaat over een familie. Oma Eva is gestorven en wil graag in het land waar ze met haar grote liefde gewoond heeft uitgestrooid worden. Julia, de kleindochter van Eva, gaat naar het huis van haar oma met haar nicht en een vriendin. Daar gebeuren vanaf dat Julia een vrouw aanrijd allemaal rare dingen. Dit lijkt wel voorbedacht!

Wat vond ik ervan?:

Ik wil als eerste zeggen dat ik de prologen van Suzanne Vermeers boeken altijd enorm kan waarderen. In een kort hoofdstuk weet ze al zoveel verwarring en vragen op te roepen, dat je gewoon door wilt lezen en het mysterie wil ontrafelen.

De personages in dit boek worden goed neer gezet. Je kunt je een beeld maken van ze.

In de hoofdstukken zit een goede vaart, waardoor je door blijft lezen. Er gebeurt veel, waarschijnlijk omdat het een kort verhaal is, maar niets ten nadelen van een Suzanne Vermeer.

Wat ik een pluspunt vind voor dit boek is de puzzel die de uitgever erbij heeft gedaan. Je mag het pas open maken als je een bepaald symbool in het boek ziet staan. Je zit al op het puntje van je stoel te wachten op dit symbool en als het er dan eindelijk is mag je de envelop open maken. En vanaf dan komt ook het verhaal in een snel vaarwater en leggen de puzzelstukjes zich mooi samen.

Een kort maar goed verhaal. Ik kijk weer uit naar het volgende.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *