Uitgeverij Gottmer

Een ijsje – Sylvia van Ommen

Samen met Britt mocht ik dit boek lezen. Ik wil Uitgeverij Gottmer bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Een ijsje
Auteur: Sylvia van Ommen
Uitgever: Gottmer
Aantal pagina’s: 52
ISBN: 9789025773175

Korte samenvatting:

Iedereen vindt dat hij dat lekkere ijsje zou moeten krijgen. Maar wie verdient het ijsje het meest? De hond is heel erg braaf geweest. Maar de aap kan wel een heel bijzonder kunstje. Het varken is net in bad geweest en verdient wel een beloning. De kikker heeft het veel te warm en de geit heeft ontzettende honger. Dus wie krijgt dat overheerlijke ijsje? Auteur en illustrator Sylvia van Ommen is befaamd vanwege haar blog Os en Jo. Ze heeft nauwelijks woorden nodig om een hilarisch verhaal te vertellen en haar eenvoudige maar beeldschone illustraties zijn altijd raak.

Wat vonden wij ervan?:

Wat ons het eerste opvalt is de leuke kleurrijke cover. In het midden is een uitsnede gemaakt waarin je een ijsje ziet. Om dit ijsje heen zie je allemaal dierenpoten afgebeeld staan. We gaan al meteen van start met het bedenken van welk dier welke poot is. Heerlijk om zo samen al een boek te ontdekken zonder dat we het opengeslagen hebben. 

Ieder dier neemt twee pagina’s in beslag met een korte tekst. De ene tekst met een grap, de ander heeft weer een leuke wending waardoor het geen doorsnee tekst met prent is. De dieren geven stuk voor stuk aan waarom zij nu net dat ijsje verdiend hebben. De prenten van de dieren zijn mooi weergegeven. Er zijn passende kleuren gebruikt en de dieren zijn allemaal herkenbaar. 

Er zitten dieren bij die we als huisdieren houden en dieren die je rondom je huis kunt zien. Maar er wordt ook gekozen voor dieren die je niet zo snel zult zien. Dit boek is dan zeker ook voor de peuter/kleuter die de wereld aan het ontdekken is een aanrader. De korte zinnetjes zijn voor een kind met een startend AVI niveau makkelijk te lezen. En natuurlijk is het een leuk voorleesboek. Wanneer je het boek gelezen hebt zal je ontdekken welke poot bij welk dier hoort, we hebben enorm genoten van de voorpret maar ook om naderhand de goede twee bij elkaar te zoeken. De tekst is eenvoudig en kort. Soms komt er een leuke grap in voor en dit in combinatie met de prent van het dier zorgt ervoor dat het een vrolijk, leuk verhaal is geworden. 

Wij hebben na het lezen van dit boek samen een ijsje gegeten en nog over het boek verteld. Want wie heeft er nu na een verhaal over ijsjes geen zin in zo’n heerlijke verkoeling? 

Deze recensie is eerder verschenen bij Perfecte Buren.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *