Uitgeverij Holland

(Not) so perfect – Linda van de Pol

Ik mocht voor Uitgeverij Holland mee doen aan de blogtour rondom het boek ‘(Not) so perfect’ van Linda van de Pol. Ik wil ze dan ook bedanken voor het verzenden van het boek.

Gegevens van dit boek:

Titel: (Not) so Perfect
Auteur: Linda van de Pol
Uitgeverij: Holland
Aantal pagina’s paperback: 144
ISBN: 9789025114640

Auteur:

Linda van de Pol (1973) is co-auteur van de bundel ‘Alleen als je druft’, met bloedstollende horrorverhalen voor jongeren. Met dit boek ‘(not) so perfect’, laat ze een ander genre zien en schrijft ze met humor over tieners, elk met hun eigen missie waarbij hun karakters soms flink in de weg kunnen zitten.
Naast het schrijven is Linda een fanatieke duiker. Niet alleen om zoveel mogelijk de onderwaterwereld te bewonderen, maar ook om als duikinstructeur de duikvaardigheden door te geven aan anderen.
Haar motto is ‘Wees altijd nieuwsgierig’. Op deze manier ontdek je in je leven namelijk de mooiste dingen.

Korte Samenvatting:

Madeleine heeft alles onder controle.
En met alles bedoelt ze dus ook echt ALLES.
Haar hele leven, zeg maar. Dat ziet er als volgt uit:

2022 School afmaken. V
2023 Studeren. V
2027 Een baan vinden en veel geld verdienen. V
2028 Trouwen met haar knappe leraar Engels. Dat weet hij nog niet, maar komt in orde, dus: V

Ze is natuurlijk de perfecte kandidaat om het schoolfeest te organiseren. Maar als Madeleine hoort dat ze assistentie krijgt van de grootste chaoot van de school, de wereld en het universum, ziet ze al haar plannen in duigen vallen. Of… toch niet?

Een humoristisch en confronterend verhaal over een meisje dat haar faalangst en onzekerheid maskeert met een 100% controle. Daardoor belandt ze in onverwachte situaties die ze juist probeert te vermijden. Een eigentijds en herkenbaar onderwerp.

Cover:

De cover oogt heel vrolijk met de kleurtjes die erin verwerkt zijn. Ook de smiley voorop is goed gekozen daar dit een jeugdboek is. Hierdoor krijg je toch wel meteen herkenning.

Het verhaal:

Dit verhaal gaat over Madeleine. Een meisje dat heel erg geordend is. Haar ouders mist nu ze beide promotie hebben gemaakt. Een meisje dat zo perfect wilt zijn dat ze er paniek aanvallen en hyperventilatie van krijgt.
Dan wordt er op school gevraagd wie het schoolfeest wil organiseren? Madeleine is meteen voor. Zij kan dit, zij wil dit! Dan zal het met meneer Hamilton ook goed komen. De leraar waar ze verliefd op is. Maar of dit ook allemaal goed loopt?

Wat vond ik ervan?:

Dit verhaal laat zich lekker lezen. De hoofdstukken zijn kort, maar er wordt genoeg in verteld. Je bent wel ieder hoofdstuk weer benieuwd wat er gebeuren gaat.

De vormgeving in de hoofdstukken vind ik ook erg leuk gevonden. Er wordt gebruik gemaakt van symbolen en deze worden op de dag vandaag toch wel heel veel gebruikt door de jeugd.

In de hoofdstukken komen ook wat problemen aan bod. Alledaagse problemen, maar wel van die aard dat ze een kind veel kunnen doen. Denk aan de faalangst van Madeleine. Mooi om te zien dat er in dit boek aandacht aan geschonken word. Ook jezelf uitdagen en leren omgaan met je tekortkomingen komen in dit boek aan bod.

In dit boek worden ook over problemen gesproken. Waardoor je als lezer ook al sneller de neiging krijgt om te denken dat je kunt en mag praten over de dingen waar je in het leven tegenaan loopt. Zeker een goede boodschap voor iedereen!

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *