Uitgeverij Kluitman

Gegijzeld – Chinouk Thijssen

Gegevens van dit boek:

Titel: Gegijzeld
Auteur: Chinouk Thijssen
Uitgever: Kluitman
Aantal pagina’s: 104
ISBN: 9789020631388

Auteur:

Chinouk Thijssen (1983) is de auteur van Fataal spel en de Truth or Dance-trilogie. Naast het schrijven van youngadultthrillers werkt Chinouk als freelance corrector. Fataal spel en Truth or Dance werden beide genomineerd voor Beste Nederlandse Vrouwenthriller van 2018 en inmiddels is er een optie genomen op de filmrechten van Fataal spel.

Korte samenvatting:

Op de laatste dag van het schooljaar worden Yasmine en Jason uitgenodigd voor een feest in de enorme villa van hun klasgenoot Casper. Yasmines vader zal het nooit goed vinden dat ze gaat, maar als ze hoort dat Thomas er ook zal zijn, móét ze wel gaan. Maar al snel zou ze willen dat ze nooit het huis uit was geslopen… Als een aantal jongens ruzie krijgt, loopt het heel snel uit de hand. Er wordt gevochten en meerdere jongeren slaan op de vlucht. Een groep oudere jongens komt binnen en alle deuren gaan op slot. Niemand mag het huis verlaten totdat ze hebben waar ze voor gekomen zijn. Waren Yasmine en Jason maar nooit naar het feest gegaan…

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit twee perspectieven namelijk, Yasmine en Jason. Zij zijn al van jong af aan vrienden. Beide hebben een moeilijke jeugd gehad, daar de moeder van Yasmine is overleden en de ouders van Jason gescheiden zijn. Ze voelen een band met elkaar en brengen veel tijd door met z’n tweeën. Ze vinden  bij elkaar een luisterend oor, steun en hebben bovenal veel lol samen. Het zijn elkaars yin en yang. Er wordt zelfs door hun vrienden gedacht dat het meer is dan alleen de benoemde vriendschap.

Yasmine en Jason worden uitgenodigd voor een feest van Casper. Hij heeft rijke ouders en woont in een groot huis. Hij geeft dit feest omdat de zomervakantie eindelijk gaat starten. Het voelt tijdens het verhaal alsof hij zo veel mogelijk mensen heeft uitgenodigd om er een goed feest van te maken. Het huis is behoorlijk vol. Wanneer er een groepje mensen binnenkomt die geheel gekleed zijn en maskers dragen slaat de sfeer volledig om wanneer zij het direct op Casper gemunt hebben.

Vanaf het moment dat de zwartgeklede groep binnen komt voelt Yasmine dat de sfeer grimmiger wordt. Ze besluit dan ook om het feest vroegtijdig te verlaten. Ze gaat op zoek naar Jason. Jason komt iemand tegen die hij eerder die avond al eens opgemerkt heeft. Nadat hij deze persoon heeft ontmoet wordt hij wakker in een andere ruimte zonder besef van waar hij is.

Dit is mijn eerste boek van deze schrijfster. Ze schrijft met een vlotte pen en de spanning die zij weet te houden in het verhaal spreekt me enorm aan. Ik heb me dan ook vastgebeten in het verhaal, ik wilde weten hoe het in elkaar stak. We krijgen dit verhaal vanuit Jason en Yasmine, hierdoor worden bepaalde gebeurtenissen van twee kanten belicht waardoor je een overzicht krijgt.

Chinouk geeft me een goed gedetailleerd beeld, zonder dat alle details je hoofd laten spinnen. Hierdoor vallen de puzzelstukjes tijdens het lezen in elkaar en wordt het een mooi spannend verhaal.

Alle personen worden zo belicht dat je er een goed beeld van kunt maken. Ik kan uit het verhaal op maken dat we lezen over een groepje vrienden die het goed met elkaar kunnen vinden.

Het feest wordt gegeven in het immens grote huis waar Casper woont. Zijn ouders zijn een avondje uit. In het begin voelde het voor mij meer aan alsof het om Yasmine en Jason draait, maar Casper gaat in dit verhaal ook zeker een spannende rol spelen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *